Suroviny
Porce: 3 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 043 kJ / 488 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 46,88 g |
Tuky | 30,54 g |
Vláknina | 1,96 g |
Cholesterol | 832 mg |
Sodík | 1,20 g |
Sůl | 2,63 g |
Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vlašský salát připravíme takto: Brambory uvařit ve slupce, studené oloupat a nakrájet na drobné kostičky. Přidat nakrájené sterilované okurky, syrovou cibuli a kápii, uvařenou mrkev a celer - vše na drobné kostičky. Přidat sterilovaný hrášek. Gothajský salám nakrájet na nudličky a přidat do salátu. Osolit, opepřit, přidat worchestr a majonézu a promíchat. Pokud je salát moc hustý, ředit lákem z okurek. V žádném případě do salátu nepatří vařená vejce. Nechat vychladit.
Krok 2: Po vychlazení salát klademe na dno pohárů. Přidáme vejce rozkrojená na půlky. Přisypeme nadrobno nasekanou cibulku a papriku. Vše přelijeme jogurtovo-koprovým dipem, který si připravíme tak, že smícháme jogurt s nasekaným koprem a lisovaným česnekem, osolíme a opepříme.
Krok 3: Na vrch klademe uzeného lososa a zdobíme koprem.
Zveřejněno 10. 8. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Norské vejce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mkOO
Moje poznámka
Norské vejce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mkOO
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 10 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 17 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 17 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 21 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 22 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 8 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 8 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 8 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 8 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 8 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 8 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 8 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 9 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 9 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 10 hodinami
Tématické fráze:
norské recepty,
recepty norske kuchyně,
norská kuchyně recepty,
norský dort,
jak ředit majonézu,
vejce v láku,
norská kuchyně,
recepty na vejce,
recepty z norské kuchyně,
ruské vejce,
norské kuličky,
norské brambory,
norský národní dort,
dip na ruské na vejce,
norske jogurty,
norský uzený losos recepty,
norský uzený losos - recepty,
sterilovana vejce,
recept vejce losos,
recept norske kuchyně
Suroviny:
brambory,
okurky sterilované,
cibule,
mrkev,
celer,
hrášek sterilovaný,
salám gothaj,
sůl,
pepř,
omáčka worcesterová,
majonéza,
lák okurkový,
kapie sterilovaná,
vejce,
okurka salátová,
paprika čerstvá zelená,
cibulka jarní,
jogurt,
kopr,
losos uzený,
česnek,
sůl,
pepř
Komentáře (17)