Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moučník s tvarohem a borůvkami

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaB1

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 8 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 550 kJ /
4 434 kcal
Bílkoviny91,44 g
Tuky115,68 g
Vláknina18,85 g
Cholesterol 1,31 g
Sodík 633 mg
Sůl1,44 g
Sacharidy747,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Borůvky rozmixujeme s cukrem a citrónovou šťávou. Dolijeme je do 350 ml vodou a vmícháme pudink.

Tvaroh rozšleháme s cukrem, mlékem a pudinkem.

Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Z bílků vyšleháme sníh a zašleháme 1/3 cukru. Žloutky vyšleháme se zbývajícím cukrem a střídavě zašleháme šlehačku a mouku s prosátým kypřícím práškem. Nakonec vařečkou lehce zapracujeme sníh. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech a zalijeme tvarohem. Na něj cik-cak vylijeme borůvkovou směs. Pečeme při 170°C 50-60 minut. Moučník necháme dobře vychladnout a poté ho pocukrujeme a nakrájíme.

Zveřejněno 12. 8. 2013

Poznámka autorky JanaB1

Moučník jsem už pekla několikrát a vždy vypadá jinak. Záleží, jak tam budou nalité ty borůvky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ArNz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ArNz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

vyzkoušeno,akorát jsem to dělala s rybízem,jen jsem přidala trochu víc cukru a vynechala citronovou štávu:-K:-K:-K:yes:

to bude dobroučké:-p;-):yes::yes:

wow je krasnej! No, boda uz jsem dala, takze jen vychvalim naprazdno. Moc se mi libi kolacek, je to fesak:-)):-p:yes:

zuzun: Fota vložím, jenom je musím stáhnout. Věřím, že vám bude chutnat.

no podle surovin zajimavy, takovy kolacek jsem jeste necetla...musi bejt mnam, skoda ze neni videt. I tak davam bod, ty boruvky v citronu a pudingu musi byt jedinecny, i to testo se slehackou, pekne jemne a nadychane. ukladam a vyzkousim, pudingu mam nafasovano celou bednu, ale boruvky budou problem... asi dam zavarovany:yes:

Tématické fráze:
moučník s tvarohem a borůvkami, moučník s borůvkami, moučníky s borůvkami, moučník s borůvkama, tvarohový moučník, moucnik z borůvek, tvarohový moučník s borůvkami, moučníky na plech s tvarohem, borůvkový moučník, borůvkový moučník s tvarohem, moučníky s borůvkama, moučník s tvarohem, borůvkovo tvarohový moučník, borůvkovo-tvarohový moučník, moucnik z tvarohu a borůvkami, moučniky s tvarohem, buchta s tvarohem a boruvkami, jahodovo boruvkovy moucnik, boruvkovy. moučník s tvarohem, moučník s tvarohem a biruvkami

Suroviny:
borůvky, šťáva citronová, cukr krupice, pudink vanilkový, tvaroh, mléko, cukr moučkový, pudink vanilkový, vejce, cukr moučkový, mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, smetana ke šlehání

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu