Kuřecí prsa v pomerančové šťávě
Tento recept je snadný na přípravu, působí však dojmem jídla, vhodného i pro slavnostní příležitost. Šťavnatá kuřecí prsa jsou marinovaná a poté podávaná v lahodné pomerančové šťávě, která jim dodává sladkokyselý nádech a osvěžující aroma.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 454 kJ / 1 065 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 167,03 g |
| Tuky | 32,69 g |
| Vláknina | 1,08 g |
| Cholesterol | 406 mg |
| Sodík | 2,65 g |
| Sůl | 6,38 g |
| Sacharidy | 25,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Napřed si naložíme masíčko. Prsa opláchneme, osušíme, nenaklepáváme a nejlépe přes noc naložíme do marinády smíchané z uvedených surovin.
Krok 2: Poté prsa z marinády vytáhneme a osušíme. Po obou stranách je prošpikujeme špekem, který jsme si nakrájeli na širší proužky (fotopostup). Opepříme, mírně osolíme a zlehka vetřeme trochu oleje.
Krok 3: Žebra grilovací pánve slabě potřeme olejem a pánev necháme na sporáku na silnějším plameni rozehřát. Položíme prsa a na středně silném plameni grilujeme 8 minut. Poté prsa otočíme a grilujeme dalších 8 minut.
Krok 4: Než se nám maso ugriluje, připravíme si ze zbytku marinády šťávu.
Krok 5: Do kastrůlku dáme nastrouhanou pomerančovou kůru a přidáme plátek másla. Necháme kůru 2 minutky rozvonět, přilijeme marinádu a na silném plameni necháme 3 minuty probublat. Přilijeme šťávu ze solamylem a minutku provaříme.
Krok 6: Ugrilovaná prsa nakrájíme šikmým řezem na plátky a klademe na talíř přelitý pikantní šťávou.
Krok 7: Můžeme také připravit na obyčejné pánvi za stejně dlouhou dobu. Na pánev dáme přibližně 3 lžíce oleje a postup je dále stejný.
Zveřejněno 26. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí prsa v pomerančové šťávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MKYO
Moje poznámka
Kuřecí prsa v pomerančové šťávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MKYO
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 21 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno před 23 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční věnec
Stefi.f před 3 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 10 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 12 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 12 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 12 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 13 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 13 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 14 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 14 hodinami
Tématické fráze:
kuřeci prsa na štavě,
pomerančová marináda,
kuřecí prsa v pomerančové omáčce,
kuřecí maso na pomerančové štávě,
maso naložené v pomerančové šťávě,
marinovaný losos v pomerančové šťávě,
marináda z pomerancové štávy,
maso v pomerančové štávě,
kureci na stave,
grilovane maso v pomerancove stave,
kuřecí na pomerančové šťávě,
vepřové na pomerančové šťávě,
maso na pomerancove stave,
pomerančová omáčka k masu,
losos v pomerančové štávě,
kureci maso v pomerancove stave,
vepřové maso v pomerančové šťávě,
pomerančová štáva k masu,
kureci prsa v pomerancove marinade,
recept na kuřecí prsa
Suroviny:
prsa kuřecí,
špek,
pepř čtyř barev,
máslo,
pomeranče,
šťáva pomerančová,
solamyl,
sůl,
olej,
šťáva pomerančová,
omáčka sojová sladká,
zázvor čerstvý,
rozmarýn čerstvý
Komentáře (15)
Všem moc děkuji