Kynutý cukeťák s uzeným
Oblíbenou letní zeleninou je bezesporu cuketa, je nízkokalorická a obsahuje mnoho zdraví prospěšných látek. Využít se dá ve spoustě pokrmů, ať už slaných, nebo sladkých. Připravte kynutý cukeťák s uzeným masem – zmizí okamžitě!
Suroviny pro 1 plech
Hluboký plech o rozměrech přibližně 40 × 30 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 646 kJ / 4 457 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 145,56 g | 
| Tuky | 63,65 g | 
| Vláknina | 65,96 g | 
| Cholesterol | 533 mg | 
| Sodík | 355 mg | 
| Sůl | 0,67 g | 
| Sacharidy | 802,33 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Pekáč dostatečně vymažeme olejem nebo sádlem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.
	Krok 2: Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Uzené maso pokrájíme na menší kostky.
	Krok 3: Cuketu nahrubo nastrouháme, osolíme a vložíme do cedníku. Necháme asi půlhodinu vypotit, poté pořádně vymačkáme veškerou tekutinu.
	Krok 4: Cuketu přendáme do mísy a zalijeme horkým mlékem. Promícháme a rozdrobíme kostku droždí. Přidáme špetku cukru, osolíme, rozklepneme vejce, přilijeme olej nebo sádlo, přidáme česnek, promnutou majoránku, uzené maso, promícháme a přisypeme postupně po částech mouku.
	Krok 5: Těsto pořádně zapracujeme a necháme na teplém místě vykynout.
	Krok 6: Do vymazaného pekáče urovnáme těsto a necháme ještě chvilku vykynout.
	Krok 7: Vložíme do trouby a pečeme na 180 °C zhruba 40 minut do zlatova. Jakmile se nám utvoří pevný povrch, potřeme shora olejem nebo sádlem (i několikrát během pečení).
Zveřejněno 26. 8. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Kynutý cukeťák s uzeným
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qoAR
Moje poznámka
					
				
Kynutý cukeťák s uzeným
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qoAR
Nejnovější recepty
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 5 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 21 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 1 hodinou
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 3 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 3 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 4 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 5 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 5 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 14 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 16 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 17 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 17 hodinami
						Tématické fráze:
						
							cukeťák, 
						
						
							kynutý bramborák z cukety, 
						
						
							cukeťáček, 
						
						
							recept cukeťák, 
						
						
							cuketak na slano, 
						
						
							recept na cukeťák, 
						
						
							hrnkový slaný kynutý cukeťák, 
						
						
							cukeťák s uzeným masem, 
						
						
							cukeťák na plech, 
						
						
							všechno co mám ráda cukeťák, 
						
						
							cuketová nádivka se strouhankou, 
						
						
							cukeťák recept, 
						
						
							cuketová nádivka s krupičkou, 
						
						
							cukeťák buchta, 
						
						
							cuketak se syrem, 
						
						
							cuketaky bez brambor s uzenym, 
						
						
							cuketová buchta s uzeným, 
						
						
							cukeťák na plech s uzenym, 
						
						
							cuketa bramborak kynuty, 
						
						
							cukeťák na plech video
						
					
						Suroviny:
						
							cuketa, 
						
						
							maso uzené, 
						
						
							mouka hrubá, 
						
						
							mléko, 
						
						
							vejce, 
						
						
							droždí čerstvé, 
						
						
							olej, 
						
						
							majoránka, 
						
						
							česnek, 
						
						
							cukr, 
						
						
							sůl
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
	
	
Komentáře (42)
Všem moc děkuju za okomentování a hodnocení receptu
Andrej, zase se ti něco povedlo