Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Makrela s rajčaty a bramborami

Makrela s rajčaty a bramborami je vynikající kombinace chutí, která přináší kousek středomořské kuchyně na váš stůl. Čerstvá makrela je pečená spolu se šťavnatými rajčaty a voňavými bramborami, což vytváří pokrm plný chuti a zdravých ingrediencí.

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie580 kJ /
139 kcal
Bílkoviny3,92 g
Tuky0,40 g
Vláknina6,08 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 17 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy27,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a dáme vařit cca na pět minut. Zcedíme je a necháme zchladnout. Krok 2: V pánvi rozehřejeme olej, vložíme stroužky česneku, brambory, orestujeme je a vmícháme rozmarýn a bazalku. Krok 3: Pečicí papír mírně navlhčíme, položíme na něj osolenou a opepřenou rybu, zakápneme ji citronovou šťávou a obložíme ji upravenými bramborami včetně bylinek a nakrájenými rajčaty. Papír po stranách zahneme a uděláme balíček. Krok 4: Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C cca 20 minut, potom balíček otevřeme a pečeme dozlatova zhruba dalších 5 minut.

TIP: Ryby v naší kuchyni

Zveřejněno 21. 8. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YZM0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YZM0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes::yes:recept se mi moc líbí :-K

Já se schovávám pod slunečníkem a tady je zatím taková krása:-K Já osobně dávám přednost makrele před mořským vlkem, mám jí raději. Krásné foto:yes:

Jé,Maruško,já jsem si původně myslela,že tu dobrůtku máš z uzené makrely:-8;-)Máš to moc mňamkovní:-p:yes::-K

:-p:yes: nádhera:-K

Děkuju, snad někdo vyzkouší, budu se těšit;-):-)

Mňam :-p, makrelu máme rádi, vyzkouším tvůj recept co nevidět, vypadá skutečně nádherně :-). Posílám 7. bodík :yes:

Moc pěkně povedená rybička:-):yes:

Mňam:yes::yes:

Maruš, ta makrela vypadá jak uzená!!:-O:yes:

Krásná zlatá makrela;-):yes:

Děkuju vám:-)
Mám ráda jednoduché recepty a italská kuchyně to splňuje bez výhrad a taky mě baví čerstvé bylinky, v létě jsou nejlepší;-)

Zjistila jsem, že makrelu jsem neměla už strááášně dlouho:-O, budu to muset napravit..tahle úprava se mi moc líbí, ryba si žádá jednoduchost:-p:yes:

maris: Dnes jsi msla italsky den? Moc povedena rybicka.

Tématické fráze:
makrela recept, makrela s rajčaty, uzená makrela s bramborami, makrela, makrela recepty, recept makrela, makrela s bramborem, zapekana makrela, jak dlouho peceme makrelu, recepty makrela, makrela pečená s bramborami a rajčaty, dusena makrela, makrela v remosce, makrela na rajčatech, makrela v rajčatech, recepty z makrely, jednoduchý recept na mořské ryby makrela, recept makrela s rajčaty, morska makrela, stak z makrely recepty

Suroviny:
makrela, brambory, rajče, česnek, rozmarýn čerstvý, bazalka čerstvá, šťáva citronová, sůl mořská, pepř mletý, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu