Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená rajská polévka

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 233 kJ /
773 kcal
Bílkoviny21,38 g
Tuky4,72 g
Vláknina41,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 124 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy146,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dáme předehřát troubu na cca 180 st., na plech - možno i na pečící papír - dáme nahrubo pokrájená rajčata na plátky, pokrájenou papriku a cibuli na čtvrtky, celou hlavu česneku překrojenou na půl. Krok 2: Posolíme, přidáme rozmarýn, nové koření, bobkový list, lehce pokapeme balzamikem a pokropíme olejem a dáme péci na cca 30-40 minut, hlídáme, aby se cibule a česnek nepřipálily, můžeme případně obrátit. Krok 3: Na drobno pokrájené oloupané brambory dáme vařit do zeleninového vývaru doměkka, přidáme vše z plechu (odstraníme bobkový list, nové koření a větvičky rozmarýnu) i s vypečenou šťávou a ještě cca 20 minut povaříme. Krok 4: Pokud máme hodně zralá a sladká rajčata, nemusí se doslazovat, jinak podle chuti dosladíme a dosolíme. Krok 5: Lehce zchladlou polévku ponorným mixérem rozmixujeme, ozdobíme podle vlastních představ - já dala trošku slunečnicových semínek a chilli kroužků - a můžeme podávat.

Zveřejněno 3. 9. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená rajská polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2XOj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená rajská polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2XOj

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dnes jsem vařila a je fakt výborná.Holkám jsem tedy musela na talíř přidat trochu smetany;-), podávala jsem s toastem a chutnalo velmi:yes:.Jen ten brambor jsem vypustila.

hosta: Polevka je strasne dobra, vcera jsem upekla zeleninu a ted ji dodela. Cukr jsem nepridavala, nejak mi tam nechybel. Diky za recept, mohu jen doporucit, opravdu vynikajici.

:yes::yes: krásná polívčička;-):-K

Tak tuto polévku uvařím, i kdyby čert na koze jezdil:-p;-). Moc se mi líbí:-K:yes: + 17. bodík:yes:

Hezký recept a výtečná polévka na talíři:-p

Jituš,polévečka je moc zajímavá:yes:Rajskou máme rádi a ta Tvá pečená byla jistě moc fajn:-p:yes::-K

Také moc úžasné, dávám bodík, krásné:-p;-):yes:

Ta bude moc dobrá :yes::-p:-K

Až bude péct zase rajčata, tak zkusím;-):yes:

hanes24: dají se přece i koupit:-D - je plná sezona, rajčat všude hafo za mírné ceny:-D

Mám smůlu, v sobotu jsem dělal rajskou polévku, ale pečení mně nenapadlo. Jinak dělám rajčata pečená v troubě, jenom osolená ata co nesním zavařím pokapaná olejem - letos, ale nemám zavařrno nic, vše jsem snědl.:-))

hosta:Jituš, to musí být velká dobrota:-p tak by se dala dělat i omáčka...Máš jasný 10.bod

:yes:skvělý nápad..moc se mi líbí:-*:-K:-K:-K:-K

Veľmi zaujímavá polievka, :yes::yes:

Úžasné.

Tématické fráze:
rajská polévka z pečených rajčat, polévka z pečených paprik, polévka z pečené zeleniny, pecena rajska omacka, pečená rajčatová polévka, pečená rajská, pecena polévka, rajská omáčka z pečených rajčat, polévka z pečených rajčat, rajská pečená v troubě, rajská polévka v troubě, recept na rajskou polévku z pečených rajčat, rajská polévka z rajcat v plechu, polevky z pecene zeleniny, pečená rajská omáčka recept, rajská omáčka pečená, polévka z pečené papriky, pečená polévka z rajčat, rajská omáčka pačenáv troubě, úžasná rajská polévka

Suroviny:
rajče, paprika čerstvá červená, cibule, česnek, brambory, bobkový list, rozmarýn, ocet balsamiko, olej olivový, pepř mletý, koření nové koření, bujón zeleninový, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu