Vepřová kýta po uhersku
Vepřová kýta se hodí na řízky, ale můžeme ji také upéct, třeba po uhersku. Příprava sice zabere více času, ale výsledek bude stát za to. Plátky křehkého šťavnatého masa, pečeného se zeleninou a kořením, zachutnají i náročnějším strávníkům.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 323 kJ / 1 033 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,25 g |
| Tuky | 85,03 g |
| Vláknina | 12,48 g |
| Cholesterol | 70 mg |
| Sodík | 1,70 g |
| Sůl | 4,20 g |
| Sacharidy | 51,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Včas předehřejeme troubu na 180 °C.
Krok 2: Plátky masa osolíme, opepříme a posypeme červenou paprikou. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, slaninu nakrájíme na kostičky. Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme na hrubším struhadle.
Krok 3: Rajčata a brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
Krok 4: Slaninu opečeme na sádle, přidáme cibuli, nastrouhanou kořenovou zeleninu a krátce orestujeme.
Krok 5: Poté vložíme maso, oloupaná rajčata a plátky brambor. Přidáme nové koření a cukr. Podlijeme vývarem, přidáme snítku rozmarýnu a pod poklicí pečeme v troubě při 180 °C přibližně 70 minut.
Krok 6: Během pečení maso poléváme a podléváme tak, abychom měli dostatek šťávy.
Krok 7: Nakonec můžeme šťávu zahustit moukou rozkvedlanou v malém množství studené vody a krátce ji provařit.
Krok 8: Podáváme s různými druhy knedlíků nebo s kuskusem.
Zveřejněno 30. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová kýta po uhersku
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jB15
Moje poznámka
Vepřová kýta po uhersku
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jB15
Nejnovější recepty
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 3 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 3 hodinami
Domácí vlašský salát na chlebíčky
Přidáno před 4 hodinami
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí prsa na smetaně s paprikami
Přidáno před 19 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablkový závin
Lucy27 před 51 minutami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 1 hodinou
Moji utopenci
marky79 před 2 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 2 hodinami
Kokosové strojkové cukroví
adela. před 2 hodinami
Sachr cukroví
adela. před 2 hodinami
Hrnková buchta
Helenecka 21 před 4 hodinami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
tomas.rejzek před 4 hodinami
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 4 hodinami
Nejlepší marokánky
Terka.Ambrozkova před 4 hodinami
Tématické fráze:
vepřová kýta recepty,
vepřová kýta,
výborné recepty z vepřové kýty,
recepty z vepřové kýty,
vepřové plátky z kýty,
vepřová kýta recept,
vepřová kýta plátky recepty,
veprova kyta platky,
vepřová kýta recepty pro začátečníky,
maso po uhersku,
vepřové maso po uhersku,
vepřový plátek po uhersku,
vepřové plátky z kýty recept,
vepřová pečeně po uhersku,
vepřová kýta plátky recept,
plátky z vepřové kýty,
uherská vepřová pečeně,
recept na vepřovou kýtu,
vepřová kyta.recept,
recept z veprove kyty
Suroviny:
kýta vepřová,
slanina anglická,
rajče,
brambory,
mrkev,
cibule,
petržel,
celer,
paprika sušená sladká,
koření nové koření,
cukr třtinový,
rozmarýn,
mouka hladká,
pepř mletý,
sůl,
vývar masový,
sádlo
Komentáře (40)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Ja osobne som za halušky, tak typické pre maďarskú a uhorskú
(Maďarsko a Slovensko) kuchyňu, ale bez zemiakov.
zeleninu rozmixovala
Přílohu jsme měli vaše vídeňské knedlíky, které jsou jednoduché a luxusní