Sváteční slepičí polévka
Talíř horkého slepičího vývaru nejen zasytí, ale dovede i léčit - pomůže nám od rýmy a nachlazení, dodá sílu a skvěle zahřeje. Aby byl vývar správně silný, je důležité nevařit jej zprudka, ale pomalu táhnout na mírnějším plameni.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 149 kJ / 36 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,00 g |
Tuky | 0,20 g |
Vláknina | 2,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 80 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 6,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 5. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sváteční slepičí polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w0wr
Moje poznámka
Sváteční slepičí polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w0wr
Nejnovější recepty
Kuřecí závin à la kebab
Přidáno před 3 hodinami
Linecký koláč s cuketou
Přidáno před 17 hodinami
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno před 23 hodinami
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květáková polévka
Pavluska75 před 5 minutami
Smažený květák
Pavluska75 před 6 minutami
Chleba bez hnětení
HejMira před 49 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
MichalS před 3 hodinami
Polévka vinná
Milan.Krimsky před 10 hodinami
Sytá uzená polévka
JiriSeidler před 13 hodinami
Francouzský toust se šunkou a sýrem
Rennna před 15 hodinami
Tvarohová bublanina
HanaHanka před 15 hodinami
Tématické fráze:
slepici polevka,
slepičí vývar,
slepičí polévka recept,
polevka ze slepice,
slepičí vývar recept,
recept na slepici polevku,
sváteční polévka,
sváteční polévky,
slepičí polévka videorecept,
slepici polivka,
vývar ze slepice,
silná slepičí polévka,
polévka slepičí,
recept slepičí polévka,
slepice na polévku,
slepičí vývar pohlreich,
slepici polevka recepty,
slepičí polévka v pomalém hrnci,
slepičípolévka,
vaříme slepici
Suroviny:
slepice,
mrkev,
petržel,
celer,
koření nové koření,
bobkový list,
pepř celý,
cibulka jarní,
nudle polévkové,
sůl
Komentáře (19)
Rychle lze tuk vysrazet i kostkou ledu zabalenou v gaze.
Papírovou utěrkou jsem to zkoušela jednou a není to ono... Navíc namáčet papírovou utěrku do polévky není nic moc :o)
Zda bude moc mastná?
Bude
No, tuk lze posbírat opatrně naběračkou (či PL). V užší nádobě se to dělá lépe.
Nebo jak píše Petra: - toť nejefektivnější, avšak časově nejnáročnější způsob.
Nebo tuk vyplavit
Ááá nééébo: někteří zoufalci "odsají" tuk pomocí papírových kuchyňských utěrek
4
Dik za recepis