Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Závitek z krkovice, kysaného zelí a šunkové klobásy

Hodnocení receptu je 4,7 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: individuálně

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Krkovici nakrájíme na plátky. Krok 2: Každý plátek naklepeme, osolíme, potřeme dionskou hořčicí a krenexem, poklademe kysaným zelím. Krok 3: Na každý plátek se zelím přidáme klobásu podélně rozkrojenou na čtvrtky a stočíme do závitku. Krok 4: V pekáčku na oleji závitky opečeme ze všech stran, do výpeku dáme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme závitky, podlejeme vodou a pečeme dočervena. Krok 5: Během pečení obracíme a podléváme výpekem, případně ještě podlejeme vodou, podle potřeby.

Zveřejněno 10. 10. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zAZ7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zAZ7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tak uvařeno ,SEŽRÁNO, pro mě z bůčku pro kluky z krkovice,byla to dobrota.o))

caarrodejka: tak to mne moc těší :-)

spagetka:
Stačí, nic moc...

Inka1::-D:-D:-)) To se mi už taky stalo, než jsem stačila fotit, nebylo co :-D

:-D Tak jsem dnes vyzkoušela, ale bez křenu. Jako přílohu jsem udělala bramborové noky ;-) Sežrali to dřív než jsem to stihla vyfotit:-K Je to mňamka :yes:

Co je to šunková klobása?
Znám šunku a znám klobásu.
Copak to zas tam u Vás vymyslili??

Super, tak už vím co zítra udělám k večeři ;-):-K:yes:

Ivana Ch::-D:yes:

Bibinka: Díky, Jani, já jsem to ani neochutnala, ale zmizlo to rychlostí blesku:-))

Jana Remkova:Jani, krkovička je můj favorit z vepřového, jako pro tebe kotlety;-) Máš to fajn naplněný, zelí+klobása se k sobě náramně hodí. Dávám ti krásný 10.bod:yes:

Dělám skoro stejně, krkovičku jenom osolím a opepřím, nepotírám ani hořčicí ani krenexem(hořčici v jídle nemám ráda já, vyjímka jsou ptáčky, krenex zase nemá rád kluk, a to ho máme tolik na zahradě). Místo klobásy dávám párek(klobásy u nás nejí nikdo). Recept mám od paní která byla kuchařkou na faře. Jídlo jmenovala kodřický závitek, název jsem mu nechala.
Jasně že nemáme na zahradě krenex, ale křen.:-p:-p:-p:yes:

:-D Moc pěkné :yes::yes:

:yes: moc dobré závitky, dělávám podobné:-)

Dobrota a že to délám bez klobásy, ale napravím:-!:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:Pivo podlévám taky, zrovna takové, jaké mám.:yes::yes::yes::yes:

Jani, tohle je obrovská mňamka! Děláváme velmi podobně, skoro teda stejně, jen bez toho krenexu. A s knedlíkem - to nemá chybu - když se podlije malinko černým pivem, aby bylo trošku víc šťávy ;-) :yes:

:-K

+1 :yes: jednoduché a skvělé :-p:-K

Tématické fráze:
domácí šunková klobása, zavitky z krkovice, šunková klobása recept, sunkove klobasy, domácí šunkové klobásy, krkovice na kysaném zelí, recept na šunkové klobásy, zavitek z krkovice, šunkova klobasa, domácí šunková klobása recept, šunkové klobásy recept, krkovice plněná zelím, mail dentsuik.com loc:cz, recept na šunkovou klobasu, závitky s krkovičky plnené zelím, zavitky z kysaného zelí, mail upa.or.kr loc:cz, recepty na šunkové klobásy, vepřové závitky se šunkou, mail vopak.co.kr loc:cz

Suroviny:
krkovice vepřová, zelí kysané, klobása šunková, krenex, sůl, cibule, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu