Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové kostky v zeleninové omáčce

Hodnocení receptu je 4,6 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 267 kJ /
1 020 kcal
Bílkoviny155,04 g
Tuky35,60 g
Vláknina9,85 g
Cholesterol 488 mg
Sodík 435 mg
Sůl0,85 g
Sacharidy17,27 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na přibližně stejně velké kostky a vše osolíme a opepříme a necháme chvilku odležet. Do hrnce si dáme asi 2 lžíce oleje a opečeme na něm dozlatova nakrájenou cibuli. Krok 2: Všechnu kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na stejně velké a přitom malé kostičky. Takto nakrájenou zeleninu přidáme orestovat k cibulovému základu a lehce vše opečeme. Poté přidáme kostky masa a necháme za stálého míchání hezky zatáhnout, aby zůstalo šťavnaté. Krok 3: Opečené maso podlijeme vývarem a přidáme 4 kuličky nového koření a 2 bobkové listy. Dusíme pod pokličkou, dokud maso není krásně měkké. Krok 4: Omáčku necháme v „rustikálním stylu“ tedy zeleninu nemixujeme a necháme příjemné drobné kousky. Zahustíme lžicí máslové jíšky a necháme ještě 10 minut provařit. Krok 5: Nakonec vmícháme hrst jemně nasekané petrželové natě a dochutíme drceným kmínem, solí a pepřem. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo bramborem.

Zveřejněno 23. 10. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YZ1O

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YZ1O

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Vyzkoušela jsem včera na chalupě, fotku bohužel nemám, neměla jsem s sebou foťák :-8. Svíčkovou to příliš nepřipomíná (asi díky kmínu a petrželce), bylo to dobré a jednoduché, takové vaření na chalupě preferuju ;-):yes: Použila jsem sádlo i pod cibuli i do jíšky (pasuje mi k vepřovému víc než máslo a olej). Podávala jsem s vařenými brambory. Dík za recept :-K

savlinka:Taky mi to jako svíčková připadá.Souhlasím s: zizala celé bych to jídlo dělala na sádle. Ale bude to jistě moc dobrétoprecepty.cz Toprecepty.cz

Krásné kostky;-):yes:moc se mi receptík líbí;-):yes:

Krása, jak jinak;-):yes:

Hezká dobrota:-p:-K

janatka:
... ano pro lesk a jemnost;-);-);-)

zajímavý recept:yes::yes:

Vypadá to skvostně.Ta máslová jíška to určitě zjemní nemám pravdu??Je to jen na každém z nás jak píše zizala;-)

To vypadá dobře :-p Jen tu jíšku bych tady volila sádlovou, ale to je na každém ;-)

jarda Kadic::-)):-D

:yes::yes::yes:ASI to má chuť svíčkové,že:-?:-?

Colombo65: Takže platí za prvé: jsem slepýš:-)):-)):-)):-)):-)):-))

... optický klam :-D ;-)

:yes::yes::yes::yes::yes::yes: jinak,koukám na ty knedle, buď su slepý,anebo jsou to samý patky:-O Pak je tu ještě jedna možnost,že sú kulatý a pak jen přefiknutý napůl....;-)

Tématické fráze:
veprove kostky na zelenine, veprove kostky se zeleninou, vepřové kostky, omáčky recepty, vepřové kostky v zelenině, vepřové kostky v zeleninové omáčce, vepřové kostky recept, vepřové se zeleninou, vepřove na zeleninu, vepřová plec s kořenovou zeleninou, vepřová omáčka se zeleninou, veprove kostky recepty, recepty na omáčky z vepřového masa, vepřová omáčka, veprove v omacce, vepřové na zelenině omáčka, vepřové recepty, veprove se zeleninou a omackou, zeleninové omáčky, omáčka z vepřových kostek

Suroviny:
plec vepřová, cibule, mrkev, petržel, bulva celerová, nať petrželová, vývar masový, sůl, olej, pepř mletý, bobkový list, máslo, mouka hladká, kmín drcený, koření nové koření

Přidat fotografie receptu