Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí nudličky s pomerančem

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 167 kJ /
1 474 kcal
Bílkoviny264,99 g
Tuky13,71 g
Vláknina47,41 g
Cholesterol 578 mg
Sodík 5,97 g
Sůl14,42 g
Sacharidy49,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, okořeníme kořením meat masala,zalijeme sójovkou, škrob rozmícháme v malém množství vody a přidáme k masu. Pořádně promícháme, aby se všechny kousky masa obalily a necháme alespoň 20 minut odležet. Krok 2: Celer s cibulkami nakrájíme na proužky, česnek, feferonku a zázvor na jemno. Z pomeranče ořežeme kůru i s bílou slupkou a mezi žebry vyřežeme měsíčky. Šťávu přitom zachytáváme a ze zbytku po vykrájení ji všechnu ještě vymačkáme. Krok 3: Ve woku nebo hlubší pánvi rozehřejeme olej, vložíme maso a za stálého promíchávání a oddělování kousků opečeme ze všech stran. Maso vyjmeme, přidáme malinko oleje, pokud je potřeba a orestujeme celer, jarní cibulky a zázvor, nakonec i česnek. Krok 4: Vrátíme maso, přilijeme pomerančovou šťávu a ústřicovou nebo teriyaki omáčku. V této chvíli vhodíme prohřát měsíčky pomeranče, promícháme a dochutíme.

Zveřejněno 16. 12. 2013

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VrNM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VrNM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Majka8:Nějak mi unikl ten tvůj komentář směřovaný mně. Taky ti přeju hezké svátky a já díky;-):-K

Frank:chi chi chi:-Dnaštěstí jsem nepotřebovala,ale co nebylo,může přijít příště,ale dík,umím si ten tanec živě představit;-)

Pro Majka8
Majko to jak jsi si protrela oci, tak jsem si na neco vzpomel. Matka taky jednou krajela feferonky. A pak se ji chtelo curat. Mela ve zvyku mackat papir...To jste nevideli ten tanec! :-D

1974andrea:Pomeranč mně fakt nešel,to byla největší práce,já jsem to ještě nikdy nedělala,tak časem se snad zlepším:-Djídlo moc chutnalo:-p,musím po svátcích zopakovat,měla jsem obavu co tomu řekne mužský a ten jen mlaskal a pořád opakoval"To jsem se dobře nabaštil"fláknul sebou na gauč a spokojeně usnul:-DMáš bomba recepty,ale to už jsem ti několikrát psala:yes:Vymýšlíš sama?Musím sem taky dát nějaký,ale já jsem líná hledat,jestli tu už není:-//Přeji hezké Vánoční svátky,klid,pohodu a hlavně zdravíčko:-K

Majka8:Majko, děkuju moc za zprávu a fotku.:-K Sama vím, jak špatně se večer, nebo při tomhle věčném zimním šeru, fotí, hrůza. A blesk není zrovna můj kamarád:-S A cos vyváděla s tím pomerančem? Já normálně kůru ořezávám nožem i s tou bílou slupkou a ty měsíčky se pak vyřežou, nemusí se nic ručně loupat;-) A feferonku v oku znám, stačí i umytou rukou:-D

1974andrea:Tak jsem přidala fotku,ale jak jsem psala,foto není tak hezké jako je ve skutečnosti na talíři:-//fotila jsem večer,musela jsem nabít baterii.Jinak jídlo je opravdu velice dobré:-p,vlastně bylo,vše je snědeno.Vaření byl pro mně zážitek,vyřadila jsem se na několik minut z provozu,po nakrájení pálivé papričky,jsem si protřela oči,zážitek nezapomenutelný,měla jsem dojem,že už nikdy neuvidím:-DLoupání slupek s pomeranče taky nic moc,ale vyplatilo se:yes:

1974andrea:O.k.dík...nafotím a přidám,teda pokuď se zadaří:-))když ty to máš tak pěkný,to mně se určitě nepovede:-//navíc jsem tydýt a neumím hezky nafotit,chjo.

Majka8::-D Určitě a udělej ji na měsíčky, aby tam byla znát a jenom na skus, ne ji úplně opéct;-)

Dnes jsem nakoupila všechny potřebná ingredience a nebyla bych to já,abych na něco nezapoměla:-//jarní cibulka,mohu nahradit červenou?

1974andrea: Běžně ho mám doma. No, ale došel :-(. Bylo to dobré i spórkem :-), ale to víš, že zkusím i s řapíkem.;-)

Jana Remkova:Tak pórek, jo? ;-) Příště, jestli nějaké bude, fakt zkus s tím řapíkem, je tam totiž skvělý a jen na skus;-) A moc děkuju za fotku a za realizaci:-K

Výborné!!! Neměla jsem řapík a ráno nebyl v Albertu, tak jsem dala pórek, ale na chuti to ničemu neubralo. Díky za inspiraci, Andreo:-)

1974andrea:Ty jsi ďábel,tolik receptů a všechny co jsem dělala jsou na 1***...i tento tisknu a je na řadě ve čtvrtek;-)holka zlatá,ty jsi Pohleirch v sukni,dík za inspirace:-))máme stejné chuťové buňky:yes::yes:

Tématické fráze:
kuřecí nudličky na pomerančích, kuřecí nudličky, kuřecí maso s pomerančem, pohleirch recepty, kuřecí na kari s pomerancem, kuřecí prsa s pomerančem, kuřecí na pomerančích, kuřecí nudličky na na pomerančích, palive kuřecí pomerancem, kuřeci maso na pomerančích, kuřecí nudličky na pomeranči#utm_source=obrazky.cz, hovězí nudličky na pomerančích, kuřecí s pomeranči, kuřecí maso s pomeranči, kureci prsa s pomeranci, kureci napomeranci, kuřecí na pomeranči, kuřecí na pomeranče, kuřeci nudlicky na pomerančích, maso s pomerančem

Suroviny:
prsa kuřecí, pomeranče, celer, zázvor čerstvý, česnek, cibulka jarní, feferonka, škrob, omáčka teriaky, omáčka sojová, koření meat masala, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu