Suroviny
Porce: (3 plechy)
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 909 kJ / 2 368 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 28,40 g |
| Tuky | 168,20 g |
| Vláknina | 10,40 g |
| Cholesterol | 510 mg |
| Sodík | 6,42 g |
| Sůl | 16,00 g |
| Sacharidy | 180,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předem uvařené, vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme nebo rozmačkáme na kaši.
Krok 2: Přidáme máslo o pokojové teplotě, mouku, sůl a trošku kmínu. Vypracujeme hladké těsto. Nenecháváme uležet, bramborové těsto má tendenci řídnout, takže je potřeba pracovat docela rychle.
Krok 3: Těsto vyválíme na tenký plát (cca 0,3 cm) - pokud těsto lepí, podsypáváme ho moukou. Poté vykrajujeme požadované tvary - vykrajovátky nebo rádýlkem.
Krok 4: Vykrojené těsto dáme na plech s pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Dáme péct do trouby zhruba na 180 stupňů cca 20 minut (dozlatova).
Krok 5: Téměř hotové pečivo vytáhneme z trouby, lehce posypeme nastrouhaným sýrem, případně přidáme sušená rajčata nebo olivy na malé kousky a dáme ještě asi na 2 minuty zpátky do trouby zapéct.
Tip: Bramborové pečivo s parmazánem se skvěle hodí k suchým bílým vínům. Pokud máte dost času, udělejte ho dostatečně dopředu - ideální je, pokud ho před servírováním necháte cca půl dne hotové "uležet" na chladnějším místě.
Tip: Bramborové pečivo s parmazánem se skvěle hodí k suchým bílým vínům. Pokud máte dost času, udělejte ho dostatečně dopředu - ideální je, pokud ho před servírováním necháte cca půl dne hotové "uležet" na chladnějším místě.
Zveřejněno 23. 12. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborové rohlíčky k vínu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q5Ar
Moje poznámka
Bramborové rohlíčky k vínu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q5Ar
Nejnovější recepty
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 4 hodinami
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 6 hodinami
Brynzové halušky
Přidáno před 8 hodinami
Sýrové placky
Přidáno před 11 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 12 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 1 hodinou
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 2 hodinami
Svačinové sendviče
Kajkajak před 3 hodinami
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 3 hodinami
Jarní salát
Kajkajak před 4 hodinami
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 5 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 5 hodinami
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 5 hodinami
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 6 hodinami
Tiramisu od Itala
Chasti před 6 hodinami
Tématické fráze:
slané pečivo z bramborového těsta,
co k bílému vínu,
slané pečivo k vínu,
dobroty k vínu recepty,
slané pečivo k vínu recepty,
slané rohlíky z bramborového těsta,
bramborové pečivo,
slané dobroty k vínu,
dobroty k vínu,
pečivo z bramborového těsta,
bramborové slané pečivo,
slané bramborové pecivo,
bramborové rohlíky,
slané k vinu,
bramborové rohlíky slane,
slanoví,
recepty k vínu,
bramborové rohlíčky na slano,
co se hodí k bílému vínu,
rohličky z bramborové kaše
Suroviny:
brambory,
mouka hladká,
máslo,
sůl,
kmín drcený,
vejce,
sýr nastrouhaný,
rajče sušené
Komentáře (17)
Měla 5 dětí ,takže se musela v životě umět obracet.Všichni vystudovali a
při vší skromnosti mohu říct ,že ze mně rozmazleného spratka - jedináček, udělala manželku pro syna.
zizala:
Nadja:
Dievčence, viete čo zaráža mňa, že sa také skúsené dámy, ako vy, dajú vyprovokovať takou jednou, alebo dvoma "VASILISAMI PREMÚDRYMI". keby sme ich jednoducho ignorovali, tak by si pre svoje literárne výtvory hľadali pôdu inde.
U nás sa hovorí MÚDREMU POŚEPNI A HLÚPEHO NAKOPNI. Ale ako sa tu občas stáva, niekoho k slušnosti nedokopeš a nedokopeš.
Šťastné sviatky všetkým dobrým a slušným ľudom!
A nám ostatným želám, aby sa dobrota a slušnosť stali infekčnou chorobou, na ktorú sa nenájde nikdy vakcína.
Tak pěkné Vánoce všem