Suroviny
Porce: (3 plechy)
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 909 kJ / 2 368 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 28,40 g |
| Tuky | 168,20 g |
| Vláknina | 10,40 g |
| Cholesterol | 510 mg |
| Sodík | 6,42 g |
| Sůl | 16,00 g |
| Sacharidy | 180,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předem uvařené, vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme nebo rozmačkáme na kaši.
Krok 2: Přidáme máslo o pokojové teplotě, mouku, sůl a trošku kmínu. Vypracujeme hladké těsto. Nenecháváme uležet, bramborové těsto má tendenci řídnout, takže je potřeba pracovat docela rychle.
Krok 3: Těsto vyválíme na tenký plát (cca 0,3 cm) - pokud těsto lepí, podsypáváme ho moukou. Poté vykrajujeme požadované tvary - vykrajovátky nebo rádýlkem.
Krok 4: Vykrojené těsto dáme na plech s pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Dáme péct do trouby zhruba na 180 stupňů cca 20 minut (dozlatova).
Krok 5: Téměř hotové pečivo vytáhneme z trouby, lehce posypeme nastrouhaným sýrem, případně přidáme sušená rajčata nebo olivy na malé kousky a dáme ještě asi na 2 minuty zpátky do trouby zapéct.
Tip: Bramborové pečivo s parmazánem se skvěle hodí k suchým bílým vínům. Pokud máte dost času, udělejte ho dostatečně dopředu - ideální je, pokud ho před servírováním necháte cca půl dne hotové "uležet" na chladnějším místě.
Tip: Bramborové pečivo s parmazánem se skvěle hodí k suchým bílým vínům. Pokud máte dost času, udělejte ho dostatečně dopředu - ideální je, pokud ho před servírováním necháte cca půl dne hotové "uležet" na chladnějším místě.
Zveřejněno 23. 12. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborové rohlíčky k vínu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q5Ar
Moje poznámka
Bramborové rohlíčky k vínu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q5Ar
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 3 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 4 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 5 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 6 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 9 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 2 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 3 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 5 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 6 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 7 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 7 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 8 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 8 hodinami
Kokosové strojkové cukroví
adela. před 8 hodinami
Sachr cukroví
adela. před 8 hodinami
Tématické fráze:
slané pečivo z bramborového těsta,
co k bílému vínu,
slané pečivo k vínu,
dobroty k vínu recepty,
slané pečivo k vínu recepty,
slané rohlíky z bramborového těsta,
bramborové pečivo,
slané dobroty k vínu,
dobroty k vínu,
pečivo z bramborového těsta,
bramborové slané pečivo,
slané bramborové pecivo,
bramborové rohlíky,
slané k vinu,
bramborové rohlíky slane,
slanoví,
recepty k vínu,
bramborové rohlíčky na slano,
co se hodí k bílému vínu,
rohličky z bramborové kaše
Suroviny:
brambory,
mouka hladká,
máslo,
sůl,
kmín drcený,
vejce,
sýr nastrouhaný,
rajče sušené
Komentáře (17)
Měla 5 dětí ,takže se musela v životě umět obracet.Všichni vystudovali a
při vší skromnosti mohu říct ,že ze mně rozmazleného spratka - jedináček, udělala manželku pro syna.
zizala:
Nadja:
Dievčence, viete čo zaráža mňa, že sa také skúsené dámy, ako vy, dajú vyprovokovať takou jednou, alebo dvoma "VASILISAMI PREMÚDRYMI". keby sme ich jednoducho ignorovali, tak by si pre svoje literárne výtvory hľadali pôdu inde.
U nás sa hovorí MÚDREMU POŚEPNI A HLÚPEHO NAKOPNI. Ale ako sa tu občas stáva, niekoho k slušnosti nedokopeš a nedokopeš.
Šťastné sviatky všetkým dobrým a slušným ľudom!
A nám ostatným želám, aby sa dobrota a slušnosť stali infekčnou chorobou, na ktorú sa nenájde nikdy vakcína.
Tak pěkné Vánoce všem