Kančí guláš III
Guláš ze zvěřiny je doménou podzimu a zimy. Dostane-li se k vám kousek kančího masa, vyzkoušejte připravit poctivý kančí guláš s brusinkovou marmeládou. Vůně divokého koření a jalovce doplní plnou chuť masa.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 391 kJ / 1 767 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 238,73 g |
Tuky | 38,33 g |
Vláknina | 65,06 g |
Cholesterol | 513 mg |
Sodík | 546 mg |
Sůl | 1,16 g |
Sacharidy | 103,08 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na sádle nebo oleji osmažíme na jemno nakrájenou cibuli dohněda. Přidáme na větší kusy nakrájené kančí maso a restujeme, dokud maso nepustí šťávu.
Krok 2: Přidáme mletou papriku a ještě chvilku mícháme, ale dáváme pozor, aby se paprika nepřepálila. Zalijeme studenou vodou do poloviny masa.
Krok 3: Přidáme utřený česnek, koření, nasekanou chilli papričku a 2 lžičky brusinkové marmelády. Maso dusíme doměkka asi 2-3 hodiny, podle potřeby přiléváme vodu.
Krok 4: Když je maso měkké, zahustíme guláš nastrouhaným krajícem chleba a pořádně provaříme.
Krok 5: Nakonec vyjmeme koření a guláš zjemníme smetanou. Podáváme s chlebem nebo knedlíkem. Na talíři dozdobíme kolečky cibule.
Zveřejněno 25. 12. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kančí guláš III
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gxw0
Moje poznámka
Kančí guláš III
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gxw0
Nejnovější recepty
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 2 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 3 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 11 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 11 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 22 minutami
Sýrová roláda
Fitulka před 23 minutami
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 25 minutami
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 2 hodinami
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 2 hodinami
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 9 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 12 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 12 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 12 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 13 hodinami
Tématické fráze:
kančí guláš,
kančí guláš recept,
recept na dobrý kančí guláš,
gulas z kanciho masa,
kančí kližka,
top recepty kančí guláš,
kančí,
kančí guláš se smetanou,
kančí guláš s brusinkami,
recepty kančí gulaš,
kanci recepty,
recept na kančí guláš,
recept kančí guláš,
klasicky kanci gulas,
kančí guláš top recepty,
kančí gulaš recepty,
vaříme kančí guláš,
babicovy dobroty recepty kančí guláš,
kančí guláš iii,
top recepty na kančí guláš
Suroviny:
maso kančí,
cibule,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
jalovec,
paprika sušená sladká,
marmeláda brusinková,
sůl,
olej,
chilli paprika čerstvá,
smetana ke šlehání,
česnek,
chléb,
cibule
Komentáře (18)
Tak to mě zajímá... Proč STUDENOU???
důležité !!! profesionální kuchaři vzkazují STUDENOU !!!