Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 396 kJ / 1 051 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,28 g |
| Tuky | 63,47 g |
| Vláknina | 11,73 g |
| Cholesterol | 227 mg |
| Sodík | 996 mg |
| Sůl | 2,42 g |
| Sacharidy | 31,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na kostičky nakrájené slanině a másle podusíme na větší kusy nakrájenou zeleninu a kolečka cibule.
Krok 2: Okořeníme tymiánem, bobkovým listem, novým kořením, pepřem a přidáme 2 hřebíčky. Na směs vložíme maso nakrájené na větší kostky a orestujeme ze všech stran, až maso pustí šťávu. Podlijeme troškou vývaru, tlakový hrnec uzavřeme a dusíme cca 10 minut.
Krok 3: Pak hrnec otevřeme a vyjmeme všechnu zeleninu, kterou dáme prozatím bokem a přidáme lžičku octa.
Krok 4: Hrnec uzavřeme a dusíme ještě cca 15-20 minut.
Krok 5: Měkké maso pak vyjmeme, šťávu podle potřeby ještě podlijeme vývarem-jen tak, aby bylo do poloviny zalité.
Krok 6: Přidáme lžíci tmavé jíšky, citronovou šťávu, víno a šípkovou marmeládu a přilijeme karamel, který si na suché pánvi uděláme z cukru. Vše provaříme.
Krok 7: Mezitím zeleninu nakrájíme na kolečka a šťávu propasírujeme na nakrájenou zeleninu.
Krok 8: Podle potřeby dosolíme, dochutíme. Podáváme s knedlíkem.
Zveřejněno 4. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kostelecké jelení maso
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4wV2
Moje poznámka
Kostelecké jelení maso
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4wV2
Nejnovější recepty
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 27 sekundami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 1 hodinou
Hřejivý karamelový Salko likér
Přidáno před 6 hodinami
Tvarohová štóla s citronovou polevou podle Josefa Maršálka
Přidáno před 8 hodinami
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 20 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Paprikový perkelt s vařenými vejci
MilosCz před 1 hodinou
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
jana.kulkova před 2 hodinami
Babiččin vaječný koňak
[email protected] před 3 hodinami
Hovězí polévka - přesnídávková
Jan Nemec před 6 hodinami
Išlské dortíčky
dra.carol před 7 hodinami
Bramborový salát na chlebíčky
JanaEly před 7 hodinami
Ořechy s krémem
h.skrobankova před 14 hodinami
Košíčky Izidor
zvon23 před 17 hodinami
Tématické fráze:
recepty z jeleního masa,
příprava jeleního masa,
pokrmy z jelena,
recept z jeleního masa,
recepty z jelena,
jelení maso na zelenině,
jelení výpečky,
jelení přední,
jelení krk recept,
jelen recepty,
pokrmy z jeleního masa,
jelení krk recepty,
jelenní maso recepty,
recepty s jeleního masa,
pokrm z jelena,
jelení recepty,
výpečky z jeleního masa,
jeleni,
jjelenní maso recepty,
jelení krk priprava
Suroviny:
maso jelení,
slanina uzená,
máslo,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
pepř celý,
koření nové koření,
bobkový list,
koření hřebíček,
tymián,
ocet,
cukr krystal,
šťáva citronová,
víno červené suché,
marmeláda rybízová,
jíška tmavá hotová,
sůl,
masox
Komentáře (10)
Jani mě by určitě chutnalo,mňam