Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 872 kJ / 1 643 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 244,93 g |
| Tuky | 15,91 g |
| Vláknina | 40,85 g |
| Cholesterol | 470 mg |
| Sodík | 583 mg |
| Sůl | 1,10 g |
| Sacharidy | 81,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na tohle jídlo se výborně hodí nějaký kastrol (tzv. selský hrnec nebo Dutch owen) vhodný na plotýnku i do trouby, všechno lze dělat v něm. Kdo nemá, použije klasicky pánev a pak pekáček s víkem.
Krok 2: Troubu předehřejeme na 160°C.
Krok 3: Na trošce oleje opečeme na kusy nakrájené maso (kusy větší než na guláš) a morkovou kost dohněda. Pak vydatně osolíme a opepříme a vyjmeme z hrnce.
Krok 4: Do hrnce přilijeme opět malinko oleje a smažíme na něm mrkev na kostičky, celé oloupané šalotky, drobně nakrájenou pomerančovou kůru a rozpůlené oloupané stroužky česneku.
Krok 5: Až směs chytne barvu, zalijeme ji vínem, necháme napůl odpařit, pak přidáme vývar a obsah rajčatové konzervy (rajčata trochu rozdrtíme).
Krok 6: Uvedeme do varu, vložíme bylinky, maso a kost a opět uvedeme k varu. Pak hrnec přikryjeme poklicí a vložíme do trouby.
Krok 7: Pečeme asi 1,5 hodiny, pak hrnec otevřeme, zkontrolujeme obsah - tekutina by měla maso zalévat asi do 3/4. Opět pečeme 1,5 hodiny. Pak přidáme oloupané hlavičky žampionů, mrkev na kolečka a pečeme dalších 40 minut.
Krok 8: Pokud maso ještě není měkké, prodloužíme dobu. Hotové kousky masa jsou jen lehce obalené hustou šťávičkou a pod dotekem vidličky se rozpadnou...nádhera.
Krok 9: Můžete nést na stůl, ale uděláte nejlépe, když hrnec necháte aspoň 12 hodin v chladnu a pak teprve vyjmete svazek bylinek, ohřejete a posypané nasekanou petrželkou podáváte. Můžete si k tomu dát brambory, rýži nebo vaječné nudle, ale úplně nejlepší je to s křupavou bagetkou, s kterou hravě vytřete každou kapičku vynikající omáčky.
Krok 10: Horký morek z morkové kosti je prémie pro kuchařku nebo případného pomocníka - s kouskem pečiva a troškou hrubé soli je to mana nebeská :)
Zveřejněno 15. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Daub de boeuf (dušené hovězí maso s červeným vínem, česnekem a tymiánem)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Bpv2
Moje poznámka
Daub de boeuf (dušené hovězí maso s červeným vínem, česnekem a tymiánem)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Bpv2
Nejnovější recepty
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 11 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 16 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 18 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 18 hodinami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno 15. 12. 2025 18:22:09
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 8 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 8 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 10 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 10 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 10 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 11 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 11 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 12 hodinami
Drožďová pomazánka s vločkami
magdalenka před 12 hodinami
Bezlepková vánoční štola
mirka3 před 12 hodinami
Tématické fráze:
hovězí maso recepty,
hovězí guláš s červeným vínem,
hovězí guláš s vínem,
recepty z hovězího masa,
dušené hovězí,
daub de do,
recepty na hovězí maso,
recepty dutch owen,
hovězí maso s vínem,
recepty hovězí maso,
hovězí s tymiánem,
hovezi s cervenym vinem,
recepty hovězí maso s vinem,
hovezi dusene,
hovězí maso recept,
hovězí na česneku,
hovězí maso recepty do trouby,
dušené hovězí se špenátem,
hovezi dusene s vínem,
guláš s vínem
Suroviny:
maso hovězí,
kost hovězí morková,
cibule šalotka,
česnek,
mrkev,
pomeranče,
rajče celé loupané,
víno červené,
vývar masový,
bouquet garni,
žampióny,
sůl,
pepř,
olej olivový,
petrželka hladkolistá
Komentáře (39)
O víkendu udělám v pomaláči
Žížalo, smekám před Vámi
Mám radost, že se recept líbí
Děkuji i ostatním
http://www.noto.cz/kuchyn/kuchynske-nadobi/hrnce-k...
http://www.srovnanicen.cz/q/keramicky%20hrnec%20se...