Pravé chilli con carne
Ostré chilli con carne je výborný a velmi sytý pokrm. Jeho příprava zabere poměrně dost času, ale pokud si pomůžeme použitím hotových, konzervovaných fazolí, máme na stole do půlhodiny hotový oběd. Chilli con carne podáváme s nachos nebo s čerstvým chlebem.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 375 kJ / 1 046 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,63 g |
Tuky | 36,70 g |
Vláknina | 25,20 g |
Cholesterol | 166 mg |
Sodík | 389 mg |
Sůl | 0,92 g |
Sacharidy | 108,58 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 14. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pravé chilli con carne
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kKn6
Moje poznámka
Pravé chilli con carne
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kKn6
Nejnovější recepty
Jogurtový koláč se zakysanou smetanou
Přidáno před 12 minutami
Švestkový džem
Přidáno před 5 hodinami
Mrkvovo-jablečné muffiny bez přidaného cukru
Přidáno před 9 hodinami
Pudinkové BeBe řezy
Přidáno před 11 hodinami
Topinky se salámovo-vaječnou směsí
Přidáno 15. 8. 2025 15:20:45
Mini chlebíčky s tataráčkem z uzeného lososa
Přidáno 15. 8. 2025 15:12:35
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Slaný cuketový koláč
ihrdlick před 4 minutami
Kuře na leču
Ivet88 před 37 minutami
Babiččiny kynuté borůvkové knedlíky
Lelekovicero před 52 minutami
Vynikající langoše
pazderka83 před 1 hodinou
Tortilla plněná kuřecím masem
karel_koutnik před 1 hodinou
Nekynuté mini koláčky
JaniLayer před 2 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Lasica před 2 hodinami
Pečená švestková povidla
k.klemesova@gmail.com před 3 hodinami
Dýňová polévka s uzeným
EvaSeba před 4 hodinami
Pikantní švestkové chutney
tomas.zbornik před 4 hodinami
Tématické fráze:
chilli con carne,
pravé mexické chilli con carne,
americké chilli,
chilli con carne original,
chilli con carne recept original,
chili con carne,
chile con carne,
chilli con carne top recepty,
chille con carne,
chlli con carne,
pravé americké chilli,
chilli con carne recept,
pravé mexické chili corn carne,
original chilli con carne,
polévka chilli con carne,
babicovy dobroty chilli con carne,
chili con carne original recept,
fazole chilli con carne,
chilli con carne s veprovym masem,
chilly con carne original
Suroviny:
maso hovězí mleté,
cibule,
česnek,
protlak rajčatový,
kukuřice,
fazole červené,
nachos,
smetana zakysaná,
olej slunečnicový,
chilli,
koriandr,
paprika sušená sladká,
římský kmín mletý,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (27)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Slunečnicový olej nemá v chilli con carne (ani v chilli sin carne) co dělat. Mexická kuchyně vše dělá na sádle.
Druhá věc - evidentně neumíte používat kmín, zvláště u mexika.
Úplně první věc, kterou je při dělání ccc třeba udělat, je osmahnout kmín. Na rozpálenou suchou pánev nasypeme 2 lžičky kmínu a 2-3 minuty jej smažíme. Když začne pukat, sesypeme ho bokem a přidáváme až v poslední fáze vaření. Třetí věc - rajčatovej protlak??? Když už, tak se může dát rajčatová pulpa (i se semínky a slupky). Ccc (csc) se ale dělá z nakrájených rajčat a červených paprik (základ jako na maďarský guláš).
A taky netuším, na co je v receptu mletá paprika? Kdyby byla pálivá, tak ještě budiž (i když...mletá pálivá paprika je s feferonkami, tedy s úplně jinými paprikami než chilli), ale sladká?
V spanielcine slovo chili je s jedným "l", inác (s dvomi) by sa cítalo chiji.
To je skôr spôsob písania americký (USA).
Tento je jeden z mnohých, rozhodne nie mexický a uz vôbec nie "pravý".
Co se receptu týče žádný není pravý, nebo vlastně pravé jsou všechny. V Americe se pořádají soutěže ve vaření chili v kategorii s fazolemi a bez fazolí. Kdyby byl jeden recept jediný správný, podobná soutěž by nemohla existovat.
Pokud jde o fazole v tomto receptu hlasuju pro konzervu, suché se za deset minut nemohou uvařit ani zázrakem.
Jj, to je asi zdroj toho vašeho moudra http://www.manana.cz/vareni/recept_odkaz.php?&rece...
Leč, líbí se mi ten jeho způsob opakovaného připékání masa...
http://www.manana.cz/(ranec kuchyní, ranec slov)