Hovězí nudličky na slanině s dýní hokaido
Šťavnaté hovězí nudličky s bylinkami, provoněné slaninou a doplněné nasládlou dýní hokaido tvoří dokonalé spojení chutí i vůní. Syté, voňavé jídlo, připravené v tlakovém hrnci není nijak složité.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 443 kJ / 1 540 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 120,12 g |
| Tuky | 104,08 g |
| Vláknina | 14,12 g |
| Cholesterol | 337 mg |
| Sodík | 2,10 g |
| Sůl | 5,20 g |
| Sacharidy | 25,66 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěné maso nakrájíme na plátky, paličkou na maso po obou stranách naklepeme a nařežeme na nudličky. Maso poprášíme zázvorem, promícháme a necháme chvilku uležet.
Krok 2: Mezitím očistíme zeleninu.
Krok 3: Dýni oloupeme, vydlabeme dužinu se semínky a dýni nakrájíme na drobné kostičky. Plátek celeru také nakrájíme na drobné kostičky a oloupaný česnek na tenké plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky, slaninu na úzké nudličky.
Krok 4: Do hrnce s rozehřátým olejem dáme na 4 minuty restovat cibuli i se slaninou. Pak přidáme česnek a necháme rozvonět.
Krok 5: Pak přidáme nudličky masa a necháme prudce zatáhnout. Mírně osolíme, zalijeme citronovou šťávou, podlijeme 150 ml horké vody a dusíme doměkka. Během dušení doléváme horkou vodu.
Krok 6: Pokud budeme připravovat v papiňáku, postupujeme úplně stejně, jen na podlití použijeme 300 ml horké vody.
Krok 7: Papiňák uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu dusíme na slabém plameni 40 minut.
Krok 8: Než bude maso měkké, připravíme zeleninu.
Krok 9: Na pánev dáme rozehřát plátek másla. Přidáme kostičky dýně a celeru a zasypeme nastrouhanou citronovou kůrou. Promícháme a bez podlívání restujeme 8 minut.
Krok 10: Do hrnce s měkkým masem dáme orestovanou zeleninu, pánev vypláchneme malým množstvím vody a přidáme k masu.
Krok 11: Podle potřeby zredukujeme množství šťávy na požadovanou hustotu, dochutíme a přidáme bylinky.
Krok 12: Podáváme s opečenými brambory.
Zveřejněno 15. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí nudličky na slanině s dýní hokaido
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AoG3
Moje poznámka
Hovězí nudličky na slanině s dýní hokaido
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AoG3
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 45 minutami
Grinchův elixír
Přidáno před 15 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 18 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 19 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka III
Marcela.Ma. před 59 minutami
Kapří hranolky
loing před 10 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 10 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 10 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 10 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 10 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 11 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 12 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 12 hodinami
Tématické fráze:
hovězí maso s dýní,
dýně hokaido recepty,
recepty z dýně hokaido,
hovězí nudlicky,
hokaido recepty,
hovězi maso na slanině,
hovězí s dyni,
hovezí nudličky recept,
hovezi s dyni hokaido,
hovězího masa hokaido recepty,
recepty s dýní hokaido,
hovězí a dýně,
hovězí na slanině,
dýně hokaido recept,
hovězí na dýni,
hovezi klizka s dyni hokaido,
recepty dýně hokaido,
mleté hovězí maso s dýní hokaido,
hovězí s dýní dýně hokaido,
recept na hokaido
Suroviny:
kližka hovězí,
slanina anglická,
dýně,
celer,
šťáva citronová,
kůra citronová,
česnek,
cibule,
zázvor mletý,
olej,
máslo,
bylinky zelené,
sůl
Komentáře (16)
Ještě mě tak napadlo: Tři roštěnky na talíři, tři roštěnky přede dveřmi!