Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí nudličky na slanině s dýní Hokkaido

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 443 kJ /
1 540 kcal
Bílkoviny120,12 g
Tuky104,08 g
Vláknina14,12 g
Cholesterol 337 mg
Sodík 2,10 g
Sůl5,20 g
Sacharidy25,66 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné maso nakrájíme na plátky, paličkou na maso po obou stranách naklepeme a nařežeme na nudličky. Maso poprášíme zázvorem, promícháme a necháme chvilku uležet. Krok 2: Mezitím očistíme zeleninu. Krok 3: Dýni oloupeme, vydlabeme dužinu se semínky a dýni nakrájíme na drobné kostičky. Plátek celeru také nakrájíme na drobné kostičky a česnek na tenké plátky.

Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, slaninu na úzké nudličky. Krok 4: Do hrnce s rozehřátým olejem dáme na 4 minuty restovat cibuli i se slaninou. Krok 5: Přidáme česnek a necháme provonět. Krok 6: Pak přidáme nudličky masa a necháme prudce zatáhnout. Mírně osolíme, zalijeme citronovou šťávou, podlijeme 150 ml horké vody a dusíme doměkka. Během dušení doléváme horkou vodu. Krok 7: Pokud budeme připravovat v papiňáku, postupujeme úplně stejně, jen na podlití použijeme 300 ml horké vody. Krok 8: Papiňák uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu dusíme na slabém plameni 40 minut. Krok 9: Než bude maso měkké, připravíme si zeleninu. Krok 10: Na pánev dáme rozehřát plátek másla. Přidáme kostičky dýně a celeru a zasypeme nastrouhanou citronovou kůrou. Promícháme a bez podlívání restujeme 8 minut. Krok 11: Do hrnce s měkkým masem dáme orestovanou zeleninu, pánev vypláchneme malým množstvím vody a přidáme k masu. Krok 12: Podle potřeby zredukujeme množství šťávy na požadovanou hustotu, dochutíme a přidáme bylinky.

Podáváme s opečenými brambory.

Zveřejněno 15. 2. 2014

Poznámka autorky Anna Kocikova

Jako přílohu jsem připravilahttp://www.toprecepty.cz/recept/13016-brambory-z-p...

Dnes k nám nečekaně zavítala milá návštěva z“Topek“. Měla jsem vytažené 3 roštěnky z kližky, pro 4 lidi to bylo málo a za 30 minut jsme čekali na zazvonění u dveří. Takové fofry jsem už dlouho neměla:-)

Improvizace se povedla, všichni jsme si pochutnali a celé odpoledne prokecali:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AoG3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AoG3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Vaše komentáře mě moc potěšily,je to milé:-*děkuji i za hodnocení:-K

To vypadá moc dobře :yes: dávám bod

Taky bych u tebe chtěla být na návštěvě:-8;-):-*:yes::yes:+

Vypadá to nádherně šťavnatě:yes: Jinak zajímavá kombinace, ocenňuji nápaditost.. zázvor nemusím, ale zbytek je přesně dle mých chutí :)

To vypadá moc dobře :-p

Moc pěkné:-))) +7:yes::yes::yes:

Anna Kocikova: Aničko, jak vidno, návštěva a rychlé vaření ti vytvořilo bezvadný recept-prostě kdo umí, ten umí:yes: Máš 6.:yes::yes:

Je to nádhera, v ústech se mi sbíhaj sliny, již dostávám laskominy!:yes::-)):-D:yes:
Ještě mě tak napadlo: Tři roštěnky na talíři, tři roštěnky přede dveřmi!

Je to nádhera, v ústech se mi sbíhaj sliny, již dostávám laskominy!:yes::-)):-D:yes:

to ja krasna fotka:-O cista, jasna....fakt super, ako ostatne vsetky Tvoje ....o recepte nepochybujem....

AniCiz:Děkuji Aninko:-*:-K

ráda dávám 1. bod..krása na talíři..:-*:-K:-K:-K:-K:-K

Tématické fráze:
hovězí maso s dýní, dýně hokaido recepty, recepty z dýně hokaido, hovězí nudlicky, hokaido recepty, hovězi maso na slanině, hovězí s dyni, hovezí nudličky recept, hovezi s dyni hokaido, hovězího masa hokaido recepty, recepty s dýní hokaido, hovězí a dýně, hovězí na slanině, dýně hokaido recept, hovězí na dýni, hovezi klizka s dyni hokaido, recepty dýně hokaido, mleté hovězí maso s dýní hokaido, hovězí s dýní dýně hokaido, recept na hokaido

Suroviny:
kližka hovězí, slanina anglická, dýně, celer, šťáva citronová, kůra citronová, česnek, cibule, zázvor mletý, olej, máslo, bylinky zelené, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu