Tvarohové řezy, velmi šťavnaté
Moučníky s tvarohem bývají dokonale vláčné a osvěžující. Recept na šťavnaté tvarohové řezy je jednoduchý a rychlý, proto ho snadno zvládne i začátečník. Pláty máslového kynutého těsta, které voní po citrónu a rumu, jsou spojené lahodnou tvarohovou náplní.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 410 kJ / 5 356 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 201,93 g |
Tuky | 212,45 g |
Vláknina | 27,54 g |
Cholesterol | 1,42 g |
Sodík | 1,65 g |
Sůl | 3,72 g |
Sacharidy | 645,34 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve uděláme náplň. Utřeme tvaroh s vanilkovým cukrem, přidáme krupici a citronovou kůru i rozinky.
Krok 2: Bílky vyšleháme do hustého sněhu, zašleháme do něj postupně krupicový cukr a sníh opatrně vmícháme do tvarohu.
Krok 3: Zaděláme kynuté těsto. Do mísy prosejeme mouku, osolíme, uděláme do mouky důlek, rozdrobíme do něj droždí, zalijeme vlahým mlékem a zasypeme lžící cukru.
Krok 4: Když kvásek vzejde, přidáme žloutky, nastrouhané tuhé máslo a zakysanou smetanu. Vypracujeme tužší těsto, které nenecháváme kynout.
Krok 5: Těsto rozdělíme na 2 stejné díly a jeden rozválíme na pečicí papír podle velikosti plechu (40x33 cm).
Krok 6: Přeneseme i s papírem na plech a rozetřeme na něj tvarohovou náplň po celé ploše.
Krok 7: Na vrstvu náplně položíme druhý plát těsta a dotáhneme ho až do okrajů. Pak plech s těstem uložíme na 2 hodiny do lednice.
Krok 8: Troubu si rozehřejeme na 200 °C.
Krok 9: Odleželé řezy propícháme vidličkou, aby mohla unikat pára. Plech vložíme do trouby, kterou jsme vyhřáli na 200 °C.
Krok 10: Plech vložíme do předehřáté trouby a teplotu ihned snížíme na 175 °C. Pečeme 25 minut, do zrůžovění povrchu.
Krok 11: Zchladlý moučník pocukrujeme.
Zveřejněno 17. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tvarohové řezy, velmi šťavnaté
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m649
Moje poznámka
Tvarohové řezy, velmi šťavnaté
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m649
Nejnovější recepty
Kuřecí orzo
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno před 17 hodinami
Flíčky s lesními houbami
Přidáno před 17 hodinami
Kuskus se sušenými rajčaty
Přidáno 3. 9. 2025 14:12:01
Cuketový sachr
Přidáno 3. 9. 2025 12:00:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gnocchi Pomodori
Jan Nemec před 28 minutami
Mleté maso s kolínky
MichalRaby před 2 hodinami
Výborná houbová omáčka
Sahula před 3 hodinami
Buchtičky s krémem
polednovakaterina18 před 4 hodinami
Kuřecí maso ve sladké chilli omáčce
AlienX před 4 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
iveta.kroul před 5 hodinami
Fazolový salát s feferonkou
milanow před 5 hodinami
Cuketový perník
MonikaP. před 6 hodinami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
Slavista62 před 6 hodinami
Tématické fráze:
tvarohove rezy,
tvarohové řezy nejlepší recepty,
nej recepty z tvarohu,
tvarohove rezy ladi hrusky,
rezy s tvarohem,
recepty ládi hrušky tvarohové řezy,
vynikající kindr řez hruška,
láďa hruška tvarohové řezy,
tvarohové řezy recept,
recept na tvarohove rezy,
tvarohovy rez,
vynikající kindr řez,
tvarohové rezy lada hruska,
tvarohové řezy od ládi hrušky,
recepty,
řezy z tvarohu,
recept tvarohové řezy,
knihovnička recepty 2014,
recept na výborné řezy tvarohové,
koláčky ládi hrušky
Suroviny:
mouka hladká,
droždí čerstvé,
cukr krystal,
mléko,
sůl,
žloutek,
máslo,
smetana zakysaná,
tvaroh měkký,
bílek,
krupice pšeničná,
cukr vanilkový,
rozinky,
cukr krupice,
citron
Komentáře (45)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/8023307...
Náplň: 3 kostky tvarohu, 1 hrnek krystal. cukru, z 1 citronu kůra i šťáva nebo rum, 1/2 l mléka, 3 vejce - vše promíchat.
Na vymaštěný plech vysypeme polovinu sypaného těsta, polejeme tvarohovou náplní, vrch zasypeme druhou polovinou sypaného těsta a poklademe nastrouhanou 1/8 másla. Pečeme asi 1/2 hod. Nejlepší je nakrojit druhý den, aby moučník zvlhl.
Tak se nenechte odradit ,pozorně si přečtěte znovu návod na přípravu a zkuste znovu ,řezy jsou opravdu výborné.