Domácí paštika z vepřových jater
Domácí játrovou paštiku nechystáme v kuchyni denně, protože výroba je trochu pracnější. Přesto se odhodlejte a zkuste ji připravit podle našeho receptu. Podávat ji můžete s rybízovou omáčkou jako předkrm, ale třeba samotnou na chlebu jako svačinu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 34 553 kJ / 8 259 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 131,20 g |
| Tuky | 806,86 g |
| Vláknina | 45,20 g |
| Cholesterol | 2,26 g |
| Sodík | 566 mg |
| Sůl | 1,50 g |
| Sacharidy | 112,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vepřová játra nakrájíme na menší kousky. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme, nebo nastrouháme najemno.
Krok 2: Hřbetní sádlo nakrájíme na menší kostky a za častého míchání částečně rozškvaříme. Přidáme cibuli a ještě chvíli restujeme. Cibule ale nesmí zhnědnout.
Krok 3: Pak přidáme vepřová játra, česnek, opepříme, můžeme přidat malinko drceného kmínu, vše ještě krátce orestujeme a zalijeme zhruba 1 dl vody.
Krok 4: Hrnec přiklopíme pokličkou a necháme přibližně 20 minut dusit.
Krok 5: Ke konci pokličku odklopíme a tekutinu (vodu) zredukujeme - necháme ji odpařit.
Krok 6: Odstavíme, přidáme sůl, malinko majoránky a ponorným mixérem rozmixujeme do hladké nebo jemně zrnité hmoty. Směs ještě ochutnáme a případně dosolíme.
Krok 7: Dáme do vhodné nádoby s víkem a necháme ztuhnout v chladničce. Pokud nechceme, aby nám sádlo vystoupilo na povrch, tak během tuhnutí asi 2x hmotu promícháme.
Krok 8: Paštiku skladujeme v chladničce a je určená k rychlejší spotřebě.
Zveřejněno 22. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí paštika z vepřových jater
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v50X
Moje poznámka
Domácí paštika z vepřových jater
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v50X
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 13 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 16 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 17 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 19 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 8 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 8 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 8 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 8 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 9 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 10 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 10 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 10 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 11 hodinami
Tématické fráze:
vepřová játrová domácí paštika recepty,
vepřova paštika,
vepřová paštika recept,
recept na domácí vepřovou játrovou paštiku,
domácí paštika z jater,
jak dlouho zavařovat paštiku,
vepřová játra paštíka,
domácí paštika z vepřového masa a jater,
domácí zabíjačková paštika,
zabijačková paštika,
recept na domácí vepřovou paštiku,
domácí paštika z vepřového masa,
recept na veprovou paštiku,
recept vepřová paštika,
vepřová játrová paštika,
vepřová játra paštika recepty,
vepřová paštika s játry,
pomazánka z vepřových jater,
zabíjačková domácí paštika,
jak udelat veprovou pastiku
Suroviny:
sádlo vepřové hřbetní,
játra vepřová,
cibule,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
kmín drcený,
voda
Komentáře (20)
Díky Marylas
magdalenka: Taky uvažuju, že si udělám větší množství, podle jiného receptu, a zavařím. Kdysi jsme zavařovali při zabíjačce všechno, co se nevešlo do mrazničky.
chocolate: Opravdu se má zavařovat 2 x. Jen nevím jestli po 24 hodinách nebo více. Už jsem to hodně dlouho nedělala
praktik: Děkuji za receptík, třeba najde využití
Opravdu skvělá paštika. Už ji dělám asi po osmé a jde na dračku. Je o ni velký zájem v rodině,proto,abych nemusel co chvíli kutit,zavařuji ji. Tři hodˇky na 100 st, omnia sklénky ,červené víčka a plnění do 2/3 velikosti sklénky. Jednoduché a dobré.
ale mäso sa mi vždy dosť rozvarilo...to robí to dvojité sterilizovanie.
Ptám se jako debil, ale maso jsem nikdy nezavařovala, mezi zavařováním jedna a dvě to má být v lednici?