Rizoto (risotto) s grilovanými ředkvičkami a pancettou
Krémové risotto je jedním z mnoha skvostů italské kuchyně. V tomto receptu jej doplníme grilovanými ředkvičkami, pancettou a čerstvou bylinkou podle vlastní chuti. Klíčem k úspěchu je použití správného druhu rýže a dobrého domácího vývaru.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 598 kJ / 1 816 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 84,65 g |
| Tuky | 27,55 g |
| Vláknina | 12,97 g |
| Cholesterol | 131 mg |
| Sodík | 3,53 g |
| Sůl | 6,73 g |
| Sacharidy | 277,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omyté ředkvičky rozkrájíme na sousta, promícháme s trochou oleje a grilujeme na grilovací pánvi, dokud nechytí barvu. Neměly by být úplně měkké.
Krok 2: Pancettu opékáme dokřupava, pak ji rozlámeme.
Krok 3: Na oleji zpěníme drobně nakrájenou šalotku, přidáme suchou nepropláchnutou rýži, mícháme, až zesklovatí. Kdo má rád, zalije bílým vínem, nechá odpařit.
Krok 4: Postupně po jednotlivých naběračkách přiléváme horký vývar, promícháme a necháme vsáknout. Takto vaříme, dokud není rýže téměř měkká (al dente), nesmí být suchá, ale krémová a šťavnatá.
Krok 5: Do hotové rýže vmícháme ředkvičky, bylinky, máslo a část sýra, promícháme a na závěr vmícháme většinu z dokřupava upečené slaniny.
Krok 6: Zbytkem slaniny a sýra posypeme porce na talíři.
Zveřejněno 23. 2. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rizoto (risotto) s grilovanými ředkvičkami a pancettou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5xPv
Moje poznámka
Rizoto (risotto) s grilovanými ředkvičkami a pancettou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5xPv
Nejnovější recepty
Kuřecí směs na hořčici s medem
Přidáno před 9 hodinami
Zázvorový nápoj
Přidáno před 10 hodinami
Jablečný koláč se zakysankou
Přidáno před 12 hodinami
Loupáčky s mákem podle Míši Landové
Přidáno před 13 hodinami
Řezy se smetanovo-čokoládovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 17 hodinami
Snadné perníčky
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkový koláč z jogurtového těsta
Lucie Hertlova před 5 hodinami
Houbová gulášovka
Kajkajak před 5 hodinami
Hrníčková kefírovka (bezvaječná)
Romario před 6 hodinami
Máslový korpus na dort
LucieRiedl před 6 hodinami
Zázvorový nápoj
Gurman_HOLUB před 9 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lida.Rose před 10 hodinami
Kuskusový pudink
petulos před 10 hodinami
Makové muffiny
Susanna před 10 hodinami
Pravý vepřový guláš
Kristynahaftova před 11 hodinami
Jemné květákové placky
Iricek před 11 hodinami
Tématické fráze:
ředkvičky tepelně upravené,
vaříme s ředkvičkami,
rozdíl mezi pancettou a slaninou,
risotto slanina,
dušené ředkvičky,
italské rizoto s pancettou,
krémové risotto s hráškem a pancettou,
rizoto s pancettou,
rozdíl mezi pančetou a slaninou,
dýňové rizoto s pančettou,
rizoto s ředkvičkama,
vaříme s ředkvičkama,
rizoto s ředkvičkami,
rizoto s ředkičkou,
vaříme se ředkvičkou,
jeden recept třikrát jinak
Suroviny:
rýže na risotto arborio,
pancetta,
ředkvičky,
cibule šalotka,
víno bílé suché,
vývar masový,
pecorino,
máslo,
olej olivový,
sůl,
petrželka
Komentáře (21)
Já ředkvičky používám na smaženici s vajíčky,do pomazánek a na polévky.Toto je další príma nápad na využití
Osobně si myslím,že rozdíl mezi grilovanou a dušenou ředkvičkou zrovna tady v tomto jídle je velký.Vždyť ta grilovaná zase na své chuti nemůže tolik ztratit,když se přidává až ke konci.
Mimo recept-kdysi jsem tady na Topreceptech opravu ráda pročítávala komentáře u receptů jiných kuchařinek/kuchařů
Teď tady chodím přidat recept,okomentovat a ohodnotit recepty druhých a zase mizím.A to jen díky tomu,že se tady rozmáhají čím dál,tím víc nesváry a zbytečné hádky a napadání se navzájem
Pod hezkým receptem zbytečná debata....jedna, co chce mít poslední slovo (byť pod cizím receptem a v debatě o ničem) za každou cenu, druhá polemizuje o ztrátě grilované chuti ředkvičky, když ta je jen zamíchaná do už hotového risotta.....nakonec - není té pancetty do risotta škoda? Co ji nacpat do česnekového točeňáku a ugrilovat takhle? Prej je to dobrý....
Děkuji za ohlasy