Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 970 kJ / 710 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,04 g |
Tuky | 28,22 g |
Vláknina | 16,41 g |
Cholesterol | 851 mg |
Sodík | 128 mg |
Sůl | 0,24 g |
Sacharidy | 80,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pstruhy omyjeme, osušíme, posypeme bylinkovou solí, špetkou bílého pepře, utřeným česnekem a zakapeme citrónovou šťávou. Do břišní dutiny dáme sůl a kolečka cibule. Ryby necháme odležet nejméně dvě hodiny.
Krok 2: Do zapékací misky nalijeme horký vývar, ve kterém jsme rozpustili lžíci másla, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a petržel, čerstvou petrželku a kolečka cibule z břišních dutin. Cibuli nahradíme plátky másla, ryby poskládáme do pekáčku a obložíme pokrájenými bramborami, potřenými česnekem. Pstruhy potřeme rozpuštěným máslem.
Přikryjeme alobalem a vložíme do trouby, rozehřáté na 220-230°C. Pečeme 15 minut přikryté a potom ještě půl hodiny odkryté. Průběžně potíráme vývarem s máslem. Krok 3: Mezitím v malém kastrůlku připravíme omáčku ze žloutků, lžíce másla a citrónové šťávy tak, že suroviny prošleháváme na mírné teplotě. Z pekáčku slijeme vývar se zeleninou, přidáme ho k omáčce ze žloutků, za stálého šlehání necháme zhoustnout a dochutíme solí.
Přikryjeme alobalem a vložíme do trouby, rozehřáté na 220-230°C. Pečeme 15 minut přikryté a potom ještě půl hodiny odkryté. Průběžně potíráme vývarem s máslem. Krok 3: Mezitím v malém kastrůlku připravíme omáčku ze žloutků, lžíce másla a citrónové šťávy tak, že suroviny prošleháváme na mírné teplotě. Z pekáčku slijeme vývar se zeleninou, přidáme ho k omáčce ze žloutků, za stálého šlehání necháme zhoustnout a dochutíme solí.
Zveřejněno 12. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečený pstruh se žloutkovo-zeleninovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wEOz
Moje poznámka
Pečený pstruh se žloutkovo-zeleninovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wEOz
Nejnovější recepty
Domácí tatarák z lososa
Přidáno před 2 hodinami
Vanilková zmrzlina s jahodami
Přidáno před 5 hodinami
Křehký rebarborový koláč
Přidáno před 6 hodinami
Asijské kuřecí kousky na sladkokyselo
Přidáno před 13 hodinami
Maková roláda s jahodami
Přidáno 22. 5. 2025 15:02
Krémová mrkvová polévka s mozzarellou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 22. 5. 2025 13:17
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rajská polévka III
Stup_d před 45 minutami
Kakaové cookies
Ashelin před 3 hodinami
Tiramisu od Itala
Elzis před 6 hodinami
Rychlá meruňková buchta
Robik před 6 hodinami
Kuřecí vývar z PH
Robik před 6 hodinami
Kuřecí stehna - jedna báseň
Cinderka před 6 hodinami
Mléčná polévka
Kajkajak před 7 hodinami
Rychlá rajská omáčka
Standby před 10 hodinami
Cuketová zeleninová polévka bez mouky
Lenka Sedlackova před 10 hodinami
Sýrová pomazánka na topinky à la tatarák
janatka před 11 hodinami
Tématické fráze:
pečený pstruh,
pstruh na petrželi,
pstruh recept,
pstruh teplota pečení,
pečený pstruh s bylinkami,
teplota peceni ryby,
pstruh recepty,
zeleninová omacka,
pečení pstruha teplota,
pstruh s citronovou omáčkou,
pstruh na zelenině,
teplota pečení pstruh,
pstruh smazeny,
pstruh smazeny s bylinkami,
pstruh pečený v troubě s omáčkou,
vývar pstruh,
pstruh se zeleninou,
pečený pstruh - top receipt,
pečený pstruh v troubě se zeleninou,
pstruh se zeleninou v troubě
Suroviny:
pstruh,
mrkev,
petrželka kořenová,
cibule,
vývar,
máslo,
žloutek,
šťáva citronová,
česnek,
sůl bylinková,
pepř bílý,
petrželka zelená,
brambory
Komentáře (17)
krásný,chuťově vyvážený a ingrediencemi nepřeplácaný recept
bravo
nádhera