Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
Co připravit k nedělnímu odpolednímu mlsání? Co takhle vsadit na osvědčenou klasiku, bavorské vdolečky se švestkovými povidly a kopečkem oslazeného tvarohu? Vězte, že to bude dobrá volba a rodina vás za jejich přípravu bude milovat.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 912 kJ / 3 086 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 89,42 g |
| Tuky | 80,20 g |
| Vláknina | 19,00 g |
| Cholesterol | 994 mg |
| Sodík | 565 mg |
| Sůl | 1,39 g |
| Sacharidy | 460,91 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny na těsto vložíme do pekárny. Nejprve tekuté, potom sypké. Pekárnu necháme pracovat na program "Těsto". Po skončení programu vyjmeme těsto na pomoučený vál a vyválíme na placku silnou asi 1-1,5 cm.
Krok 2: Skleničkou vykrojíme kolečka. Ze zbylých prokrojů smotáme třeba "šrouby".
Krok 3: Ve vyšším, užším kastrolu rozehřejeme olej. Na zkoušku vhodíme kousek těsta - pokud zasyčí, je olej správně horký. Vdolky smažíme po 2 kusech. První stranu smažíme vždy přikrytou pokličkou, pak odklopíme, vdolky otočíme a dosmažíme odkryté.
Krok 4: Hotové vdolky dáme na papírové ubrousky odkapat od přebytečného tuku.
Krok 5: Vdolky po vychladnutí pomažeme švestkovými povidly a navrch dáme čepičku oslazeného tvarohu.
Zveřejněno 9. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0pJX
Moje poznámka
Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0pJX
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 17 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 17 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová omáčka
Tamarilka před 1 hodinou
Pečená červená řepa
Hanawagy před 1 hodinou
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 2 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 2 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 2 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 2 hodinami
Mila kuličky
Marule před 3 hodinami
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 4 hodinami
Oříškový sen - sušenky
cernar před 5 hodinami
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 23 hodinami
Tématické fráze:
vdolky ládi hrušky,
vdolky podle ládi hrušky,
bavorské vdolečky ládi hrušky,
vdolky s povidlama,
vdolky s povidly,
láďa hruška vdolky,
hrnkove vdolky,
bavorske vdolecky,
recepty ládi hrušky vdolky,
vdolky od ládi hrušky,
recepty ládi hrušky - vdolky,
povidlové vdolky,
bavorské vdolečky videorecept,
vdolky lada hruska,
tvarohové bavorské vdolky recept,
tvaroh na vdolky,
lada kysilková,
bavorské vdolečky podle ládi hrušky,
vdolečky od ládi hrušky,
vdolečky od ládi hrušky
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
droždí čerstvé,
cukr,
mléko,
máslo,
žloutek,
rum,
sůl,
olej,
povidla švestková,
cukr moučkový,
tvaroh
Komentáře (5)