Barszcz velikonoční
Každá země má své velikonoční tradice a pokrmy. Naši polští sousedé připravují velikonoční polévku barszcz, obdobu ruského boršče, z červené řepy a plnou zeleniny. Její příprava je sice zdlouhavější, ale výsledný pokrm za to určitě stojí.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 254 kJ / 1 017 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,88 g |
Tuky | 8,52 g |
Vláknina | 62,68 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,48 g |
Sůl | 10,78 g |
Sacharidy | 172,56 g |
Postup přípravy
Krok 1: Červenou řepu oloupeme, a nakrájíme na přiměřeně velké (malé) polévkové kousky. Vložíme do vhodné nádoby, kterou můžeme uzavřít příkladně dobře přiléhající pokličkou.
Krok 2: Přidáme švestky, hřebíček, zasypeme cukrem a solí. Soli dáváme přiměřeně, dosolit se dá vždy. Promísíme, zakryjeme a odstavíme na 48 hodin.
Krok 3: Sušené houby předem namočíme. Stroužek česneku oloupeme a prolisujeme.
Krok 4: Zeleninu očistíme, cibuli oloupeme, překrojíme na polovinu a lehce orestujeme.
Krok 5: Přidáme houby včetně vody, petrželovou nať, a česnek.
Krok 6: Zalijeme vývarem nebo vodou, vaříme na pomalém ohni 2-3 hodiny. Vývar scedíme, oddělíme houby.
Krok 7: Přivedeme vývar opětovně k varu, vrátíme do něho houby, stáhneme oheň, aby se jen lehce táhl, přidáme uloženou červenou řepu, včetně šťávy, která nám tam vznikla. Promícháme a odstavíme na 12 hodin minimálně.
Krok 8: Pak teprve ohřejeme, dochutíme octem, pepřem a solí. Podáváme s pečenými masovými pirohy z listového těsta.
Zveřejněno 17. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Barszcz velikonoční
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v5nV
Moje poznámka
Barszcz velikonoční
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v5nV
Nejnovější recepty
Bílá cibulová omáčka se zeleninou
Přidáno před 8 hodinami
Kakaový koláč s rebarborou a kokosem
Přidáno před 9 hodinami
Mrkvová buchta z remosky
Přidáno před 9 hodinami
Ragú z kančího masa na švestkách
Přidáno před 9 hodinami
Pšenično-žitný domácí chlėb
Přidáno před 9 hodinami
Tagliatelle se špenátem, kuřecím masem a sýrovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec na hořčici a barevném pepři
Kacabenka před 24 minutami
Krupicová kaše
Veronika_1 před 29 minutami
Kakaová bábovka s tvarohem
Sluncejasne před 1 hodinou
Boloňské špagety
Toxic runner před 1 hodinou
Chilli hovězí
Antonausprag před 1 hodinou
Domácí krtkův dort
Kuba_cooks před 2 hodinami
Slané palačinky zapečené se šunkou a italským sýrem
Jan Nemec před 3 hodinami
Ořechová bábovka
SUMAVA před 3 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Truhlik12 před 6 hodinami
Rebarborový koláč
tara23 před 7 hodinami
Tématické fráze:
barszczyk,
velikonoční recepty,
velikonoce 2014 recepty,
barscz,
barszczyk recept,
polévka barszczyk,
ostrý vývar z červené řepy s pirohy,
polévka barszcz,
barszczyk.pl,
polevka barscz,
barszczyk polévka,
recept na barszcz.pl,
barszcz z červené řepy recepty,
dortíčky majdalenky recept,
barszcz z cukrem,
barzscz,
polevka barszc,
barscz recept,
polévka z červené řepy barszcz,
barzscz recepty
Suroviny:
řepa červená,
cukr,
sůl,
uzené švestky,
koření hřebíček,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule,
hříbky sušené,
nať petrželová,
česnek,
vývar drůbeží,
pepř bílý,
ocet,
sůl
Komentáře (11)
Tudíž vydržte do Velké noci, budou i vobrázky.
http://www.dobra-cigareta.cz/dobracigareta/eshop/2...
Foto taštičiek veľa nenapovie.
Dík.