Postup přípravy
Krok 1: Nejprve v hrci přivedu k varu vodu s pohankou a v jiném hrnci polentu podle návodu. Rychle stáhnu, přiklopím a oboje šoupnu dojít pod peřinu. Počká to teplé než bude maso hotové, je to nejšetrnější způsob přípravy a pak to jen smíchám dohromady.
Krok 2: Na pánvi osmahnu slaninku nebo podobnou dobrotu, ale to nemusí být a cibulku na proužky osmahnu na troše oleje.
Krok 3: Přidám na kostičky nakrájené masíčko a prudce zarestuju. Až se zatáhne, tak osolím a okořením, zaliju horkou vodou a dusím cca 15 minut pod pokličkou.
Krok 4: Na dalších 15 minut přidám nakrájené žampióny a cuketku (normálně mám ráda zeleninu na skus, ale ta cuketka, jak se rozvaří, tak celou směs krásně zahustí), podle potřeby vodu dolévám.
Krok 5: Po asi půl hodině se maso skoro rozpadá a můžu podávat s tou super zdravou přílohou, o které jsem nevěděla jak bude společně chutnat, ale dopadlo to na výbornou :)
Zveřejněno 1. 4. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Můj první krůtí pokus
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gKBZ
Moje poznámka
Můj první krůtí pokus
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gKBZ
Nejnovější recepty
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 1 hodinou
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 14 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno před 20 hodinami
Kachna s medem a jablky
Přidáno před 22 hodinami
Pomazánka z brynzy
Přidáno 18. 10. 2025 22:03:21
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno 18. 10. 2025 18:14:36
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková buchta (s čímkoliv)
sarkasj@seznam.cz před 1 minutou
Houbové ragú s těstovinami
VerkaDvorakova před 12 minutami
Dobrá frankfurtská polévka
Jan Nemec před 10 hodinami
Pivovarská bašta
oopicka před 11 hodinami
Bratislavská buchta
Wikki před 12 hodinami
Měkké skořicové šneky (Cinnamon rolls)
Verca_recepty před 13 hodinami
Klasické křupavé domácí rohlíky
Sarinkad před 13 hodinami
Celestýnské nudle
Kajkajak před 14 hodinami
Kefírové čokoládové řezy
jjj82 před 16 hodinami
Tématické fráze:
recepty z krůty,
kruti prsa na rýchlo,
krůtí s pohankou,
top recepty krůtí maso,
krůtí polenta,
polenta s pohankou recepty,
krůtí stehna aby nebyla cítit,
polenta a krůtí maso,
kruti se zdravou prilohou,
kruti maso spatne udelane,
krůtí maso - co z něj,
krutí nás,
krůtí maso a kuřecí maso rozdíl
Suroviny:
stehno krůtí,
bůček uzený,
cibule,
žampióny,
cuketa,
kmín mletý,
chilli paprika čerstvá,
tymián,
rozmarýn,
pepř čtyř barev,
sůl,
polenta,
pohanka
Komentáře (10)
Proste, v tomto prípade niet nad klasiku
A to si poriadna polenta vyžaduje čas a trpezlivosť. Ale to my "mladšie" máme
Tú instantnú polentu skúsim urobiť podľa teba a uvidím. Zatiaľ ju poctivo varím z kukuričnej krupice, tá má - podľa mňa - lepšiu chuť.
Ale tú kombináciu vyskúšam, to sa mi páči.
Ono by to možno stačilo poliať rozškvarenou slaninkou s cibuľkou. Mňam.
Jsou různé pohanky, některá se jen zalije horkou vodou a je to, já mám teď tuto. Sama teprve oťukávám co a jak, takže třeba to dělám špatně. Člověk se pořád učí
Potom sa to zmieša, alebo sú to dve prílohy
Vopred ďakujem