Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jarní polévka se srdíčkem

Sbíráte rádi jarní bylinky? Pak je tahle polévka přesně pro vás. Využijete v ní spoustu darů přírody a tělu dodáte pořádnou dávku vitamínů. Navíc obsahuje skvělý tip na servírování – podušenou mrkev ve tvaru srdce, která pokrm barevně i chuťově ozvláštní.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie854 kJ /
204 kcal
Bílkoviny1,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina50,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy25,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mrkev očistíme, jemně nastrouháme, podusíme na másle, osolíme a dáme stranou. Krok 2: Na másle zpěníme nakrájenou jarní cibulku, přidáme omyté listy a bylinky, osmahneme, zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme na kostky nakrájené oloupané brambory, osolíme a vaříme doměkka. Krok 3: Pak rozmixujeme ponorným mixérem, zjemníme smetanou, už nevaříme. Pokud jsme přidali dost brambor, polévka je dostatečně hustá a není třeba ji zahušťovat moukou ani jíškou. Krok 4: Na talíř položíme formičku ve tvaru srdce, dáme do ní podušenou mrkev, okolo nalijeme polévku, formičku vyjmeme a podáváme.

TIP: Jak využít sedmikrásky v kuchyni

Zveřejněno 3. 5. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lVx1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lVx1

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jitkas: áno :yes::-) Cviklu milujem, tú by som mohla aj orestovať na masle, díky za nápad ;-)

Velmi pekna polevka a srdicko je kouzelne.
tejaja: A co takhle z cervene repy?

tejaja: Klidně dej syrovou, najemno nastrouhaná bude fajn taky ;-)

Konečne polievka s mrkvou pre mňa :-D s menšou úpravou, tú mrkvičku by som si tam dala surovú :-):-D;-)

Děkuju všem za milé komentáře, jsem ráda, že se vám recept líbí :-):-K

Velice chutná polévečka a s tím srdíčkem i moc milá:-*:-K:-p

Pěkná májová inspirace:-Durčitě dobrá polévka:-p+:yes:

zuzun: :-)) Já mám ty "plevele" moc ráda, nic to nestojí a je z toho príma bašta. Ale tam, kam chodí pejsci, bych netrhala. Četla jsem, že v některých velkých městech na trzích tenhle "plevel" už začali prodávat.
Děkuju za moc milý komentář :-K

Uzasna polivka, zasluhuje mega-bod!:yes: Nevedela jsem az donedavna, ze se takovych - pro nekoho plevelu - da varit. Musim to vyzkouset, u nas v parku toho roste! Jen potiz, ze sedmikraskam se dari u cesticek, kam si uleviju psi:-D. Na ty krasny mlady koprivy uz se chystam, pokazdy zapomenu rukavice, zejtra jdu na to:-p To srdicko je uchvatny, me moc chutna dusena mrkev, dala bych dalsi bod ale muzu jen jeden:-K

maris: :-)) No, když je ten máj...
Bylinky jsem dávala v celku a pak mixovala. Ale drobně posekané by opravdu mohly být až nakonec...tak příště :-8:-K

Polévka přímo z lásky;-):-p:-)+5
Já bych jen ty bylinky dala až nakonec, aby si zachovaly vitamíny;-):-)

magdalenka: :-)) Lépe být překvapená příjemně než naopak ;-)

Bibinka: Sedmikráskami taky občas tuhle jarní polévku zdobím, na zeleném základě krásně vyniknou. Díky za fotky :-)

Děkuji, jsem ráda, že se vám polévka líbí :-K

Tak tohle je nejen půvabné:yes:

Jarko, tuto polévku na chlup stejnou jsem dělala včera, jen jsem nemixovala, ale co se dalo to jsem nastrouhala, no a nemám to srdíčko uprostřed, tam mám sedmikrásky a navíc trochu krupičky;-) Dávám 3.bod a foto-klidně vymažu...

Tématické fráze:
jarní polévka, polevka se srdíčky, polevka se srdcem, polévka ze špenátových listů, jarní bylinková polévka, polivka se srdickama, polevka se srdickama, recepty-polévky, polévka s se srdičky, polevka se srdicky, smetanova polevka se srdíčky, kouzelné bylinky bylinková polévka recept, levná polévka jarní se zeleninou

Suroviny:
máslo, cibulka jarní, kopřivy, pažitka, petrželka, popenec, šťovík, sedmikráska, brambory, vývar zeleninový, smetana ke šlehání, sůl, máslo, mrkev, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu