Suroviny
Porce: ~6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 715 kJ / 888 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 109,92 g |
| Tuky | 9,87 g |
| Vláknina | 4,44 g |
| Cholesterol | 252 mg |
| Sodík | 591 mg |
| Sůl | 1,95 g |
| Sacharidy | 88,81 g |
Postup přípravy
Krok 1: Začneme tím, že dáme do DP vyrobit těsto na knedlíky - viz. níže.
Krok 2: Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. V širokém kastrolu na oleji a másle zpěníme cibuli, přidáme maso, orestujeme, zalijeme vřící vodou do roviny, přidáme pyramidku, bujón a dusíme do měkka (~80min.). Maso vyjmeme, přidáme pokrájená rajčata z konzervy i se šťávou, protlak dle potřebného množství, Podravku, Worcester, cukr, mléko s rokvedl. moukou a vaříme asi 30min. Poté vyjmeme pyramidku a rozmixujeme tyč. mixérem. Můžeme dochutit Ketchupem, cukrem...V omáčce prohřejeme maso a můžeme podávát.
Krok 3: Knedlíky jak je dělám já:
350g hr. mouky, 150ml vlaž. mléka, 1 vejce, 1/4 balíčku droždí, 1PL oleje, 1/2 čl soli, 1/4 čl cukru, krutonky (rohlík). Krok 4: Vše dáme do pekárny na prog. těsto (1,5 hod.), po vyjmutí vyválíme (vytáhneme těsto na menší placku, poklademe krutonky, srolujeme, rozdělíme na dva díly, doupravíme do šišek, necháme 15 min. kynout a vaříme v páře 23 minut). Hotové ihned propícháme vidličkou aby unikla pára a nesrazily se.
350g hr. mouky, 150ml vlaž. mléka, 1 vejce, 1/4 balíčku droždí, 1PL oleje, 1/2 čl soli, 1/4 čl cukru, krutonky (rohlík). Krok 4: Vše dáme do pekárny na prog. těsto (1,5 hod.), po vyjmutí vyválíme (vytáhneme těsto na menší placku, poklademe krutonky, srolujeme, rozdělíme na dva díly, doupravíme do šišek, necháme 15 min. kynout a vaříme v páře 23 minut). Hotové ihned propícháme vidličkou aby unikla pára a nesrazily se.
Zveřejněno 11. 5. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajská omáčka s hovězí kližkou a knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OoPR
Moje poznámka
Rajská omáčka s hovězí kližkou a knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OoPR
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 10 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 13 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 16 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 5 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 5 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 5 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 5 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 5 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 6 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 7 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 7 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 8 hodinami
Tématické fráze:
rajská omáčka z hoveziho,
rajská omáčka z klišky,
rajská omáčka s hovězím,
hovězí kližka s rajskou omáčkou,
rajska omačka recept,
rajska omack,
hovězí rajska,
hovězí kližka na rajskou,
rajská omáčka,
hovězí kližka s rajskou,
rajská omáčka s hovězím masem,
hovedzí rajskou a knedlik,
hovězí kližka v rajské omáčce,
hovězí ŕajská omáčka,
klizka s rajskou omackou,
recepti na rajskou,
rajska s knedlikem,
racatova omacka s knedlikem,
rajska omacka s knedlikem,
recept rajská omáčka z klisky
Suroviny:
kližka hovězí,
cibule,
rajče loupané,
passata di pomodoro,
koření na svíčkovou,
cukr,
bujón hovězí,
podravka,
omáčka worcesterová,
mouka hladká,
mléko,
olej,
máslo,
kečup sladký
Komentáře (7)
bujón, podravka, vegeta, masox, jíška kečap, sojovka,
Moje babička, která zemřela pár let před mým narozením, nemohla dávat do rajské kečup, bujón ani Podravku protože v té době nic z toho nebylo k mání. Ale věřím, že kdyby to měla tak by to vyzkoušela.
A totéž platí o bujonu a Podravce !!
Vaše babička by se v hrobě obracela kdyby Váš recept četla !!
Doporučuji tohle:
http://www.vitana.cz/produkty/koreni/pyramidky-kor...