Sušená zelenina jako koření
Pokud máte sušičku potravin, můžete si díky ní připravit úžasnou sušenou zeleninu. kterou využijete všude tam, kde byste jinak sáhli po komerčním kořenícím přípravku. Navíc zde využijete přebytky zeleniny a nic nepřijde nazmar.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 376 kJ / 329 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,81 g |
Tuky | 3,24 g |
Vláknina | 35,19 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 632 mg |
Sůl | 1,38 g |
Sacharidy | 44,52 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kořenovou zeleninu očistíme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle nebo nakrájíme na drobné kostičky.
Krok 2: Směs dáme od mísy a pokapeme citronem, aby zelenina nezhnědla.
Krok 3: Papriku a feferonku omyjeme, podélně rozkrojíme a semínka odstraníme pouze ze sladké papriky, feferonku ponecháme i se semínky. Obě papriky nakrájíme na malé kostičky a nasypeme do mísy ke kořenové zelenině.
Krok 4: Petrželovou nať a pažitku nasekáme najemno a přesuneme k nakrájené zelenině.
Krok 5: Směs důkladně promícháme a dáme sušit do sušičky. Sušíme pozvolna. Až bude zelenina jemně křupat při mnutí mezi prsty, je hotovo. Celková doba sušení je minimálně 3 - 4 hodiny.
Zveřejněno 6. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sušená zelenina jako koření
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OyQL
Moje poznámka
Sušená zelenina jako koření
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OyQL
Nejnovější recepty
Kuřecí yakitori
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí tandoori špízy s koriandrovou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Grilovaná kachní prsa
Přidáno před 14 hodinami
Barbecue kuře
Přidáno před 14 hodinami
Oklahoma smashburger
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí kousky v lepkavé omáčce s pak choi
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špaldový koláč s pudinkem a jablky
Zabiczka před 59 minutami
Smetanová polévka s kysaným červeným zelím
MirekFM před 1 hodinou
Jogurtový ovocný koláč
maminka Machulka před 1 hodinou
Buchta "Orgasmus"
veronika_straka před 1 hodinou
Makový koláč s třešněmi
Moanka před 5 hodinami
Vepřové plátky s těstovinami
Moanka před 5 hodinami
Hrníčková bublanina
Pechova.veronika84 před 6 hodinami
Koláč s rebarborou a tvarohem
Lucie Hertlova před 13 hodinami
Řezy ORGASMUS
jaroslava.muckova61 před 17 hodinami
Vepřové srdce na smetaně
Sahula před 19 hodinami
Tématické fráze:
sušení kořenové zeleniny,
sušení feferonek,
sušená zelenina do polévky,
jak usušit feferonky,
jak susit feferonky,
sušení mrkve,
jak sušit mrkev,
sušená kořenová zelenina,
domácí vegeta sušená recept,
sušení mrkve v sušičce,
jak sušit zeleninu,
sušení petržele,
jak usušit mrkev,
jak usušit zeleninu,
jak sušit kořenovou zeleninu,
feferonky sušení,
sušení bylinek v mikrovlnce,
jak usušit petržel,
sušení v mikrovlnce,
jak sušit petržel
Suroviny:
celer,
petrželka kořenová,
mrkev,
paprika čerstvá červená,
feferonka,
petržel,
pažitka,
citron
Komentáře (29)
Fakt moc dobré do polévek, pod maso, pode všechno a do všeho, i do křenové a svíčkové omáčky.
HLAVNĚ se to nikdy nerozvaří, takže když se dělá vývar je opravdu moc dobré zeleninu dělat hned od začátku 2 hodinky s masem na mírném ohni... a ten vývar se nedá vůbec srovnávat s tím mdlým vývarem z čerstvé zeleiny - díky Bohu, že mne to babička naučila...
Jinak my nedáváme feferonku. Celer nať a petržel nať sušíme zvlášť, stejně se do polévky mají dávat na konec, aby neztratily vitamíny. :)
Tak v knížce Sto receptů pro mikrovlnné trouby (Karel Koudelka, nakladatelství SATURN, 1997) jsem se dočetla, že se v mikrovlnce dají sušit houby, bylinky i natě, tedy ta zelenina by šla taky.
Plochý talíř vyložíme papírem nebo papírovým ubrouskem (kuchyňskou papírovou utěrkou), na něj se rozloží omyté, osušené bylinky (zelenina, houby), to se shora přikryje opět papírem a vlníme 3 minuty při výkonu 850W. V polovině sušení ubrousek obrátíme, zkontrolujeme, jak se bylinky suší a proces dokončíme. Po vypnutí trouby je necháme ještě chvíli nezakryté, pomalu dosušit.
Přidala jsem to i do rubriky Tipy a triky.