Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 572 kJ / 3 961 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 127,25 g |
| Tuky | 291,59 g |
| Vláknina | 58,57 g |
| Cholesterol | 831 mg |
| Sodík | 2,07 g |
| Sůl | 4,74 g |
| Sacharidy | 180,32 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hrách si namočíme a běžným způsobem uvaříme do měkka ve vodě, ve které byl namočený, můžeme přidat bobkový list, tymián, jak je kdo zvyklý, a rozmačkáme, pokud ale nechceme mít kaši, necháme v celku.
Krok 2: V jiném kastrolu si uděláme jíšku ze sádla, smažené cibulky a hladké mouky.
Přidáme petrželku, česnek, libeček, pepř, muškátový ořech.
Zředíme na požadované množství polévky a přidáme nakrájenou mrkev, petržel, celer, kedluben, květák. Krok 3: Vaříme asi 15 min.
Teď přidáme i majoránku. Krok 4: Knedlíčky:
Housku nakrájíme na kousíčky, přidáme nakrájenou šunku (lze i uzené od kosti) škvarky,– vše osmahneme na oleji, vychladíme, přidáme vejce, hladkou mouku, strouhanku a utvoříme knedlíčky.
Ty uvaříme zvlášť v osolené vodě a přidáme do polévky. Krok 5: Smícháme hrách, vývar a knedlíčky – dochutíme, dosolíme dle potřeby a podáváme.
Přidáme petrželku, česnek, libeček, pepř, muškátový ořech.
Zředíme na požadované množství polévky a přidáme nakrájenou mrkev, petržel, celer, kedluben, květák. Krok 3: Vaříme asi 15 min.
Teď přidáme i majoránku. Krok 4: Knedlíčky:
Housku nakrájíme na kousíčky, přidáme nakrájenou šunku (lze i uzené od kosti) škvarky,– vše osmahneme na oleji, vychladíme, přidáme vejce, hladkou mouku, strouhanku a utvoříme knedlíčky.
Ty uvaříme zvlášť v osolené vodě a přidáme do polévky. Krok 5: Smícháme hrách, vývar a knedlíčky – dochutíme, dosolíme dle potřeby a podáváme.
Zveřejněno 3. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrachová polévka se škvarkovými knedlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oVZN
Moje poznámka
Hrachová polévka se škvarkovými knedlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oVZN
Nejnovější recepty
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 4 hodinami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno před 5 hodinami
Topinamburový krém podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 6 hodinami
Vlašský salát podle ČSN
Přidáno před 6 hodinami
Vosí hnízda s matcha a pistáciovou náplní
Přidáno před 23 hodinami
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí laskonky aneb: Křehké bílkové pokušení
Michaela82 před 47 minutami
Zapečené brambory s masem a se smetanou
AlienkaKalousova před 1 hodinou
Citrónovo badyánová kolečka
milan_houba_je_zabijak před 1 hodinou
Koka sušenky
veveruska73 před 2 hodinami
Čočková polévka se zeleninou
Evule1 před 3 hodinami
Karlovarský knedlík
HavranPB před 15 hodinami
Vepřové kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce
BinaSa před 15 hodinami
Pečená rolka ze slaniny, sýra a mletého masa
PavlaJ před 18 hodinami
Smažený sýr bez smažení
Tonja před 18 hodinami
Pudinkový likér
Merylas před 18 hodinami
Tématické fráze:
jak dlouho vařit hrách,
hrachova polevka recept,
hrachová polévka,
namaceni hrachu,
jak varit hrach,
jak dlouho namacet hrach,
jak dlouho vařit hrách?,
hrachova polievka,
hrachová polévka bez namáčení,
hrachová s knedlíčky,
hrach namaceni jak dlouho,
jak dlouho se vari hra,
dlouho namoceny hrach,
hrách bez namáčení,
jak dlouho vařit uzenou křížovou kost,
hrách jak dlouho vařit,
hrách bez namáčení,
jak dlouho varit hrach na polevku,
jak dlouho má být namočený hrách,
jak dlouho vařit hrách
Suroviny:
vývar,
sádlo,
cibule,
mouka hladká,
mrkev,
celer,
petržel,
kedlubna,
květák,
majoránka,
libeček,
ořech muškátový,
pepř,
česnek,
houska,
šunka,
škvarky,
vejce,
mouka hladká,
strouhanka,
hrách,
voda,
bobkový list,
harmonie chuti
Komentáře (26)
Tvoj recept je krásny, taký ideálny na zimu, polievka aj knedlíčky vyzerajú nádherne. Musím kúpiť trochu sádla a vytopiť, aby bola surovina.
Pekný deň!
+