Honzovy vdolky
Smažené vdolečky provoní sladkou vůní nejen kuchyni. Rozhodně přiláká mlsouny domů. Snadné kynuté těsto můžeme zadělat ručně nebo s pomocí robota. Po usmažení je zdobíme tvarohem, oblíbenou marmeládou a třeba i ovocem.
Suroviny pro 9 kusů
9kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 569 kJ / 2 048 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,68 g |
Tuky | 47,88 g |
Vláknina | 9,96 g |
Cholesterol | 69 mg |
Sodík | 522 mg |
Sůl | 1,24 g |
Sacharidy | 323,24 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vodě smíchané cukrem necháme vzejít rozdrobené droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto.
Krok 2: U nás ho vymísil robot, po nakynutí jsem ho jen propracovala, rozdělila na 9 dílů a z každého udělala "bulku". Všechny jsem je nechala asi 10 minut na lince odpočinout a zatím umíchala tvarohovou náplň.
Krok 3: Odpočívající kousky těsta zatím malinko nakynuly - rukou je roztáhneme na nižší ovál a pomaleji v horkém tuku z obou stran smažíme.
Krok 4: Hotové vdolky silně potřeme tvarohem, ozdobíme dobrou marmeládou a ovocem (někdo má rád nahoru i šlehačku) a ještě teplé podáváme.
Zveřejněno 14. 7. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Honzovy vdolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xNyr
Moje poznámka
Honzovy vdolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xNyr
Nejnovější recepty
Líné koláče
Přidáno před 24 minutami
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno před 13 hodinami
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno před 14 hodinami
Zapečené plátky patizonu
Přidáno před 14 hodinami
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Piškotové řezy s tvarohovým krémem a ostružinovým přelivem
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Broskvová marmeláda z DP
vojfrancezska před 35 minutami
Cuketová buchta
vojfrancezska před 41 minutami
Kokosové Raffaello řezy
Andreamamene před 8 hodinami
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
petrjkt před 9 hodinami
Uzené vepřové koleno na rybízu a zázvoru v pomalém hrnci
zewlbeastboy před 10 hodinami
Krkovička z trouby
Viera19@seznam.cz před 11 hodinami
Džem z červeného rybízu
douver před 12 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z pánve
pesmax před 12 hodinami
Ostružinový džem
ivona.gresova@seznam.cz před 14 hodinami
Plněné papričky podle mé babičky
k.chytka@gmail.com před 15 hodinami
Tématické fráze:
vdolky od babičky,
vdolky,
hrnkove vdolky,
vdolky bez droždí,
recept na vdolky hrnkové,
hrnkové honzovy buchty,
dobré vdolky,
vdolky z trouby,
hrnkovy recept na vdolky,
vdolky z vody,
hrnkové recepty honzovy buchty,
vdolky do trouby,
vdolky recept,
vdolky v troubě,
vdolky naslano recept,
recept na vdolky,
recept na smažené vdolky,
recepty na vdolky,
recept na vdolky v troubě,
smažené vdolky recept
Suroviny:
voda,
cukr,
sádlo,
rum,
sůl,
kůra citronová,
mouka hladká,
droždí čerstvé,
tvaroh,
mléko,
cukr,
créme olé,
marmeláda,
ovoce
Komentáře (28)
Vyzkoušela jsem už hodně receptů, ale tento je opravdu skvělý (nechci říct nejlepší, přece jen ještě mam pár k vyzkoušení).
troll
DNFTT
Protože jsi, ač gramotný, nepochopil, znovu píšu (víš, že se v tomhle slově píše -í-?
Mimochodem, jsi si jistý, že jsi casino? Už delší dobu to vypadá, že spíš nějakej mrňavej troll.....
Oceňuju hrnkové rcp, kde autor uvede i množství v SI jednotkách
Ale tady lze předpokládat že sem chodí lidi a ženy
Nebo snad Frantiska: sama by si rcp sama nedokázala přepočítat, he? Nu zdali
Wikipedie říká, že vdolek je jídlo vyráběné z mouky, vajec, droždí, cukru, mléka, másla a soli. Peče se na železné mřížce, nebo ve vdolkovníku na plotně či v troubě. Vdolky se podávají se šlehačkou a marmeládou, která se umísťuje na jejich vrchol. Někdy jsou vdolky zaměňovány s lívanci, které jsou placatější. ...
(A možná by ten jeden tróba z Moravy neměl do kategorie "trub" házet Moraváky všechny.)
U nas se tomu rika tez smazene vdolky. Plni se po usmazeni zasadne nahore. Tez existuji vdolky pecene v troube, bud nasucho a nebo s naplni(vzdy nahore).
Koblihy se lisi od vdolku tim, ze jsou plnene vevnitr, tedy testo - marmelada - testo (tez je lze naplnit naslano). Pote se smazi. Zadne napichovani marmeladou po usmezeni neexistuje. Kdo preferuje pecene, lze je pripravit i v troube, ale to uz nejsou ty prave, kulate smazene koblihy, ale buchty (ciste muj nazor).
V neposlednim se lisi i testem, to na vdolky je podstatne "chudsi" o zloutky a tuk, priprava koblihoveho testa je i slozitejsi. Spravne by se zloutky (6-8 na 1/2 kg mouky) mely slehat s cukrem na pare do zhoustnuti a pak teprve spojit se zbytkem ostatnich surovin, tj. s kasnicemi, mlekem, tukem a moukou. Alespon u nas doma se takto delaji.
Cathleen promin, ze Ti fusuji do remesla, ale neprestavam se divit a zasnout. Majku8 lze jeste omluvit, ale expert jmenem casino me opravdu "prekvapil", v posledni dobe je sama legracka.