Suroviny
Porce: 1 závin
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 505 kJ / 3 706 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,34 g |
Tuky | 190,37 g |
Vláknina | 24,00 g |
Cholesterol | 964 mg |
Sodík | 226 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 419,80 g |
Postup přípravy
Změklé máslo a prosátý cukr s jednou lžící horké vody vyšleháme do pěny. Přidáme umleté opražené mandle. Krok 4: Mícháme dál a postupně přidáme nejdřív jeden žloutek, pak druhý žloutek. Dobře našleháme, přidáme bílky a zase velice dobře prošleháme. Krok 5: Nakonec přidáme prosátou hladkou mouku a třešničky. Když se to zdá být velmi řídké, klidně přidáme ještě hladkou mouku. Krok 6: Těsto rozválíme rovnou na pomoučněném pečícím papíře, jde to velmi lehce a naplníme směsí s třešněmi. Zarolujeme pomocí papíru a opatrně dáme na plech. Krok 7: Pečeme bez horkovzduchu na 170°C 45 minut do zlatova.
Řiďte se svojí troubou. Po upečení horký potřít důkladně rozpuštěným máslem - nešetřit.
Zveřejněno 20. 7. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Závin s třešňovo-krémovou náplní - maďarský
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w85w
Moje poznámka
Závin s třešňovo-krémovou náplní - maďarský
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w85w
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Kuřecí prsa na nektarinkách podle Romana Pauluse
Přidáno před 6 hodinami
Piškotové řezy s pudinkovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 15 hodinami
Domácí Mila oplatky
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí nudličky v omáčce z fazolek s paprikou a hráškem
Přidáno 26. 7. 2025 18:15:55
Švestkové chutney
Přidáno 26. 7. 2025 14:02:02
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno 26. 7. 2025 06:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka z mléka
LusiPa před 5 hodinami
Rybízová marmeláda do 10 minut
8181bartova před 5 hodinami
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 6 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Kajkajak před 7 hodinami
Zapečený hermelínový chleba z horkovzdušné fritézy
tara23 před 7 hodinami
Topinky se salámovou směsí
jurcova1990 před 7 hodinami
Těstovinový salát se sušenými rajčaty, chorizem a bazalkou
Jan Nemec před 8 hodinami
Krkovička z trouby
EvaEvaEva před 8 hodinami
Voňavý bylinkový králík s bílým vínkem
Jan Nemec před 8 hodinami
Tématické fráze:
madarsky tazeny závin,
madarsky strudl,
maďarský tažený závin s ořechy,
tazeny strudl s tresnemi,
lehky moucnik z třešní,
recept na madarsky strudl s ovocem,
madarsky strudl s ovocem recepty,
madarský tažený jablkový závin,
jak opražit mandle,
strudl z tresni,
madarské těsto- mouka hladka máslo sul voda,
maďarský ořechový závin,
maďarský závin s makem a višněmi,
madarský štrudl s mákem a višněmi,
domácí těsto na závin madarský,
strudl s tresnovou naplni,
zavin z mrazenych tresni,
zavařené třešně s peckami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
kůra citronová,
sůl,
voda,
třešně,
máslo,
vejce,
mandle loupané,
mouka hladká,
cukr moučkový
Komentáře (7)
U nás dělám i bublaninu s peckami,všichni mají rádi tu chuť třešniček u pecky.
Dneska jsem mazala rum s máslem ,to je lepší než samotné máslo ,tak bude zítra vonět i rumem.