Suroviny
Porce: 1 závin
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 505 kJ / 3 706 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,34 g |
Tuky | 190,37 g |
Vláknina | 24,00 g |
Cholesterol | 964 mg |
Sodík | 226 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 419,80 g |
Postup přípravy
Změklé máslo a prosátý cukr s jednou lžící horké vody vyšleháme do pěny. Přidáme umleté opražené mandle. Krok 4: Mícháme dál a postupně přidáme nejdřív jeden žloutek, pak druhý žloutek. Dobře našleháme, přidáme bílky a zase velice dobře prošleháme. Krok 5: Nakonec přidáme prosátou hladkou mouku a třešničky. Když se to zdá být velmi řídké, klidně přidáme ještě hladkou mouku. Krok 6: Těsto rozválíme rovnou na pomoučněném pečícím papíře, jde to velmi lehce a naplníme směsí s třešněmi. Zarolujeme pomocí papíru a opatrně dáme na plech. Krok 7: Pečeme bez horkovzduchu na 170°C 45 minut do zlatova.
Řiďte se svojí troubou. Po upečení horký potřít důkladně rozpuštěným máslem - nešetřit.
Zveřejněno 20. 7. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Závin s třešňovo-krémovou náplní - maďarský
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w85w
Moje poznámka
Závin s třešňovo-krémovou náplní - maďarský
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w85w
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Alsaský cibulový koláč podle Z. Pohlreicha
Přidáno před 1 hodinou
Hrstková polévka s majoránkou
Přidáno před 14 hodinami
Bramborové knedlíky, cuketové zelí a grilované klobásky
Přidáno před 15 hodinami
Mleté maso se zelím à la holubky
Přidáno před 16 hodinami
Zavařená směs na špagety
Přidáno před 16 hodinami
Koláčky z listového těsta s dvěma náplněmi
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 31 minutami
Srbské rizoto z mletého masa
DvorMar před 2 hodinami
Strouhání, drobení, mrvenička - zavářka do polévky
Fitulka před 2 hodinami
Vajíčkový salát
Sahula před 13 hodinami
Vajíčková omáčka
Sahula před 13 hodinami
Labužnický králík na smetaně
Darwin před 14 hodinami
Zapečené brambory s mletým masem a smetanou
Sarinka56 před 14 hodinami
Drůbeží játra na cibulce s rýží
mikerose před 15 hodinami
Macecha řezy
vikinka09 před 15 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
TotalMudla před 15 hodinami
Tématické fráze:
madarsky tazeny závin,
madarsky strudl,
maďarský tažený závin s ořechy,
tazeny strudl s tresnemi,
lehky moucnik z třešní,
recept na madarsky strudl s ovocem,
madarsky strudl s ovocem recepty,
madarský tažený jablkový závin,
jak opražit mandle,
strudl z tresni,
madarské těsto- mouka hladka máslo sul voda,
maďarský ořechový závin,
maďarský závin s makem a višněmi,
madarský štrudl s mákem a višněmi,
domácí těsto na závin madarský,
strudl s tresnovou naplni,
zavin z mrazenych tresni,
zavařené třešně s peckami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
kůra citronová,
sůl,
voda,
třešně,
máslo,
vejce,
mandle loupané,
mouka hladká,
cukr moučkový
Komentáře (7)
U nás dělám i bublaninu s peckami,všichni mají rádi tu chuť třešniček u pecky.
Dneska jsem mazala rum s máslem ,to je lepší než samotné máslo ,tak bude zítra vonět i rumem.