Suroviny
Porce: 2-3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 742 kJ / 416 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,90 g |
Tuky | 5,85 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 216 mg |
Sodík | 347 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Necháme maso zatáhnout a zeleninu mírně zkaramelizovat (mrkev tak pustí do masa nasládlou chuť). Krok 6: Přidáme ke směsi z lišek, podlijeme vodou (lze použít i hovězí vývar), mírně osolíme (vodu budeme později odpařovat), opepříme a přikryté pokličkou necháme na mírném plamenu dusit 1,5 – 2 hod. Občas vše promícháme, popř. přidáme vodu (vývar). Krok 7: Až je maso zcela měkké a rozpadá se na vlákna, necháme odpařit přebytečnou tekutinu do konzistence středně husté omáčky.
Teď je na místě ochutnání a případné dosolení podle potřeby.
Celková chuť by měla být výrazně hovězí a mírně nasládlá.
Jako přílohu volíme např. šťouchané brambory.
Zveřejněno 5. 10. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí ragú na liškách a kořenové zelenině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nVK7
Moje poznámka
Hovězí ragú na liškách a kořenové zelenině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nVK7
Nejnovější recepty
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 2 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 3 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 17 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno 3. 5. 2025 06:00
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pavučinkový makový závin.
Veronika.Hrozna před 19 minutami
Tilápie na rozmarýnu s česnekem
Hanka99 před 30 minutami
Tvarohová pomazánka s pažitkou
Sarka771 před 1 hodinou
Valašské frgály
bodie před 11 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 13 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 13 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 14 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 15 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 15 hodinami
Tématické fráze:
ragu z lišek,
liškové ragů,
hovězí s luskami,
hovězí ragú,
hovězí ragů s kořenovou zeleninou,
hovezi s liškami,
hovezi ragu na zelenine,
hovezi klizka na liskach,
hovězí krk na zelenině,
hovazi ragu s liskami,
ragu s kořenovou zeleninou,
maso na liskach,
jehněčí na korenove zelenině,
hovězí kostky na liškách,
pečené hovězí na liškách,
františkovské nudle,
hovězí ragú se zeleninou,
hovězí ragu s s korenovou zeleninou,
hovězí ragú na s marmeládou,
hovězí kližka na lišky
Suroviny:
maso hovězí na guláš,
houby lišky,
víno červené,
mrkev,
petržel,
celer,
cibule červená,
marmeláda,
sůl,
pepř,
koření nové koření,
fenykl,
koření hřebíček,
kmín celý
Komentáře (3)