Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 756 kJ / 1 376 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 272,26 g |
Tuky | 23,62 g |
Vláknina | 1,60 g |
Cholesterol | 585 mg |
Sodík | 5,79 g |
Sůl | 13,88 g |
Sacharidy | 17,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájet na tenké nudličky a smíchat spolu se sójovými omáčkami, cukrem, soli a pepřem, kari, octem a škrobem a dát smažit do rozpáleného oleje.
Krok 2: Když se maso zatáhne, což je asi po 5 minutách, přidá se cibulka nakrájená na kroužky, žampiony a paprika.
Krok 3: Takto se společně restuje dalších 5 minut a přidají se výhonky mungo. S těmi ještě dalších 5 minut a je hotovo.
Krok 4: Podává se nudlemi, nebo rýží. Maso a ostatní ingredience vytvoří tmavou výbornou stavu, která se dá případně trošku zahustit škrobem, ale není to nutné.
Zveřejněno 18. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čínské maso dvou barev
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0yrV
Moje poznámka
Čínské maso dvou barev
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0yrV
Nejnovější recepty
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno před 11 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 14 hodinami
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 14 hodinami
Mini vaflový špíz
Přidáno před 17 hodinami
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno 17. 6. 2025 20:09
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno 17. 6. 2025 18:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenát s fazolovými lusky a vejcem
misula29 před 3 hodinami
Balkánská pomazánka
Jaroslav L. před 4 hodinami
Poctivá květáková polévka
P.Ruslana před 5 hodinami
Mrkvový dort
anika.krenkova před 6 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
spamejlik před 8 hodinami
Cookies s čokoládou
Nutelkaa před 9 hodinami
Maďarská vepřová plec
Ivet88 před 9 hodinami
Stir-fry s mletým masem, zelenými fazolkami a červenou paprikou
spamejlik před 10 hodinami
Ořechová top bábovka ("ořecháda")
Panova před 11 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
TH před 11 hodinami
Tématické fráze:
maso dvou barev,
bun cha recept,
maso dvou barev recept,
čínské maso,
škrob na maso,
maso dvou barev recepty,
recepty maso dvou barev,
recept maso dvou barev,
maso ve škrobu,
uprava masa na číský spůsob,
testicko jako z cinske restauraci,
jak zahustit skrobem,
nakladani masa se skrobem,
zalivka sojovka,
jak zahustit činu bramborovym skrobem,
maso dvou barev - vodičkova,
úprava masa na čínský způsob,
čína ze dvou mas recept,
a maso dvou barev,
kachna bun cha
Suroviny:
kýta vepřová,
prsa kuřecí,
omáčka sojová,
omáčka sojová,
cukr,
sůl,
pepř,
koření kari,
ocet rýžový,
olej,
žampiony sterilované,
cibulka jarní,
fazole mungo,
paprika čerstvá červená,
škrob
Komentáře (16)
No, já dávám škrob už na začátku
Tady je problém v tom, že autorka smíchá vše do kupy už před smažením a ve výsledku je to takové, jak píši níže
"Bezva recept,"
No, až vyzkoušíte PODLE POSTUPU a jídlo dopadne lépe, než v mém provedení (viz koment níže) tak dejte vědět. Bych to potom už opravdu zkusil znovu (jak slibuji níže)...
Děkuji za odpověď
Máte pravdu s množstvím oleje - opravdu jsem použil malé množství.
Jen tak z hecu to tedy ještě jednou zkusím po vašem způsobu...
No, vařte jak chcete... Это ваше дело
Též mám rád pramenitou, ale obsluhu spolehlivě dojmu k slzám objednávkou vodovody
Čerpáme z různých studánek... Můj zdroj http://www.toprecepty.cz/recept/40128-cinska-kuchy... mistr Klíma, který měl s Čínou společného akorát 1. čínskou restauraci (ve Vodičkové) v ČSSR a vy patrně z fast foodové. Na rozdíl od vaší studnice si ta moje vystačí s jediným kouskem nádobí
*****
Vše záleží na délce (krátkosti) tepelné úpravy zeleniny a věřte že to jde spolehlivě i TRADIČNÍM způsobem.
jinak tyhle recepty si vymyslim sama, ale dcera kamaradila s mlsnym vietnamskym klukem, co rad varil. tak jsem varila s nim. takovy bucek s vyhonky a pak choi, kachna s ananasem a nebo bun cha,
jinak tady v madarsku jsem pravidelnym navstevnikem v sarkany center, kde jsem ochutnala veprova ouska v takove sladke tmave omacce, kachni jazycky a skvela cerna vejce. na tech jsem si vytvorila zavislost
aachje:
recepty vymýšlíte sama, nebo vám někdo pomáhá
Běžně maso naložím pouze do VAJEC rozšlehaných s máčeným škrobem a jídlu dodám chuť zálivkou až v závěru přípravy. A tady na toto jsem se těšil, protože způsob nakládání masa (smichat spolu se sojovymi omackami, cukrem, soli a peprem, kari, octem a ŠKROBEM!!!) neznám a byl jsem v očekávání jak to dopadne a jestli to bude na pánvi prskat. Neprskalo, ale bylo to daleko horší: škrob se začal okamžitě připalovat na pánev a posléze vytvořil na vařečce kompaktní "gumovou" hmotu, která šla z vařečky pouze nožem, sice bídně, ale šla.
A co že na to říkalo maso? Prvních 5 minut nic a bylo tak akorát měkké k jídlu, ale pak už jen tiše úpělo a tvrdlo a tvrdlo a kdyby mělo ručičky, tak mě jistojistě proplesklo. Samozřejmě jsem ho snědl, protože to bylo asi 5x lepší než http://www.toprecepty.cz/recept/40568-asijsky-buce... který jsem snědl taky, protože jsem jako Číňani, kteří prý snědí všechno a myslím že to bylo lepší než muří nohy, které jsem dosud nejedl
aachje:
Opravdu jste přidali škrob už v úvodu, nebo až nakonec, jak ostatně doporučujete v postupu, he?