Jitrnice
Voňavé jitrnice patří k neodmyslitelným pokladům české kuchyně. Kombinace masa, jater, bylinek a koření vytváří jedinečnou chuť, která provoní každý stůl a připomene poctivou tradici zabijačkových hodů.
Postup přípravy
Krok 1: Uvařené maso obereme od kosti a pomeleme na mlýnku, ochutíme kořením, přidáme namočené rohlíky v polévce, zamícháme a ochutnáme.
Krok 2: Pokud je vše podle naší chuti, přidáme pomletá syrová játra a naplníme hmotu do střev.
Krok 3: Vložíme do hrnce s polévkou a při teplotě cca 85-90 °C vaříme do doby, než jitrnice vyplavou na povrch. Necháme asi 5 minut v polévce, pak vyjmeme.
Krok 4: Jitrnice opláchneme studenou vodou a rozložíme na chladném místě.
Zveřejněno 5. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jitrnice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mO0R
Moje poznámka
Jitrnice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mO0R
Nejnovější recepty
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 13 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 15 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 15 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 16 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 16 hodinami
Domácí kečup z trouby (méně pracný)
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketová buchta
mamina58 před 8 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 10 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 11 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 12 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 12 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 13 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 13 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Konstantin. před 13 hodinami
Vepřová pečeně s batáty, cibulí a jablkem
Konstantin. před 13 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mici76@seznam.cz před 14 hodinami
Tématické fráze:
jitrnice recept,
jitrnice,
výroba jitrnic,
recept na jitrnice,
jitrnice, jelito recept,
pečené jelito,
recept jitrnice,
pečení jelit,
jak se dělají jitrnice,
příprava jitrnice,
jitrnice a jelita recept,
pečená jitrnice,
jitrnice výroba,
peceni jelita,
pečená jelita,
vyroba jelit,
pečení jitrnic,
pečené jitrnice a jelita,
příprava jitrnic,
jitrnice a jelita
Suroviny:
maso vepřové,
koleno vepřové,
nožička vepřová,
kůže vepřová,
játra vepřová,
vývar masový,
rohlík,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
česnek
Komentáře (35)
No, je to podle regionu...
...u nás by vás hnali oba dva!
Zdravím . Milan P.
prostlý nebo podbrušnicí, která je v místě bradavek, ale tu používám k výrobě paštiky.