Vepřová kýta z papiňáku s bramborem,trochu jinak a opět chutně
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 275 kJ / 1 261 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 130,42 g |
Tuky | 70,94 g |
Vláknina | 4,35 g |
Cholesterol | 676 mg |
Sodík | 1,98 g |
Sůl | 4,81 g |
Sacharidy | 23,57 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rajče a papriku nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme do papiňáku na rozehřátý olej orestovat dosklovita.
Krok 2: Plátky masa mírně naklepeme, nařízneme po okrajích a lehce opepříme. Volžíme do hrnce na orestovanou cibuli a necháme po obou stranách prudce osmahnout(zatáhnout). Podlijeme 180 ml horké vody, rozdrobíme bujón, zasypeme nakarájenou zeleninou a přidáme lístky libečku.
Krok 3: Uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na slabém plameni dusíme 15 minut.
Krok 4: Mezitím si oloupeme brambory, které nakrájíme na cca 1,5 cm plátky. Sýr nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle.
Krok 5: Měkké plátky masa z hrnce přendáme na pánvičku a přidáme k němu 3/4 šťávy z papiňáku.
Krok 6: Na každý plátek masa dáme slabounký pláteček romadůru a kolem vytvoříme vyšší hráz z nastrouhaného sýra.
Do každého sýrového důlku dáme polovinu bílku, opepříme, vlijeme po jednom žloutku a lehounce osolíme. Krok 7: Pánvičku dáme na slabý plamen, až vše začne vřít, přiklopíme pokličkou a necháme 5 minut vařit. Krok 8: Do papiňáku na zbytek podušené zeleninové šťávy dáme nakrájené brambory a promícháme.
Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na slabém plameni dusíme 5 minut. Krok 9: Hotové jídlo na talíři posypeme čerstvou nakrájenou bylinkou.
Do každého sýrového důlku dáme polovinu bílku, opepříme, vlijeme po jednom žloutku a lehounce osolíme. Krok 7: Pánvičku dáme na slabý plamen, až vše začne vřít, přiklopíme pokličkou a necháme 5 minut vařit. Krok 8: Do papiňáku na zbytek podušené zeleninové šťávy dáme nakrájené brambory a promícháme.
Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na slabém plameni dusíme 5 minut. Krok 9: Hotové jídlo na talíři posypeme čerstvou nakrájenou bylinkou.
Zveřejněno 3. 6. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová kýta z papiňáku s bramborem,trochu jinak a opět chutně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rqGw
Moje poznámka
Vepřová kýta z papiňáku s bramborem,trochu jinak a opět chutně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rqGw
Nejnovější recepty
Topinky se salámovo-vaječnou směsí
Přidáno před 11 hodinami
Mini chlebíčky s tataráčkem z uzeného lososa
Přidáno před 11 hodinami
Medailonky se žampiony a paprikami
Přidáno před 11 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy, sypané strouhaným vajíčkem
Přidáno před 11 hodinami
Pražma na grilu s bylinkami
Přidáno před 12 hodinami
Grilovaný losos s koprem a citronem
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Koubicka před 4 hodinami
Cukeťák podle Kateřiny Winterové
matousekk před 4 hodinami
Brambory se dvěma druhy hub na kyselo
Sahula před 5 hodinami
Máčanka ze sušených hub
Sahula před 5 hodinami
Cuketové placičky
Issis před 7 hodinami
Vepřová pečeně po frankfurtsku
motelij před 9 hodinami
Kefírka s kokosovým krémem
LilianaKofronova před 9 hodinami
Čínský okurkový salát
Marcela0123 před 9 hodinami
Tvarohovo-vajíčková pomazánka
Evicka18 před 9 hodinami
Kynutý se švestkami ... koláč
PetaP před 10 hodinami
Tématické fráze:
vepřová kýta,
vepřové v papiňáku,
vepřová kýta recept,
vepřová kýta recepty,
vepřová kýta v bramboráku,
vepřová kýta s brambory,
kotlety v papinaku,
vepřová kýta z papińáku,
vepřové maso v papiňáku,
kotleta v papinaku,
vepřové plátky v papiňáku,
vepřové kotlety v papinaku,
recepty z vepřové kýty,
vepřová kýta v tlakovém hrnci,
vepřová kotleta v papiňáku,
kotlety s brambory v papiňáku,
vepřová kýta tlakový hrnec,
veprova pecene v papinaku,
recepty z papiňáku,
vepřové kostky v papináku
Suroviny:
kýta vepřová,
olej,
cibule,
bujón zeleninový,
paprika čerstvá červená,
rajče,
libeček,
sýr tvrdý,
sýr romadur,
bílek,
žloutek,
sůl,
pepř mletý,
brambory,
libeček
Komentáře (26)
Budu ráda,když vyzkoušíš
Aničko, jako vždy to vypadá velmi jedle
Všem moc velké díky za milé komentáře a vše ostatní
p.s.Papiňáku se vážně nebojte