Suroviny
Porce: 4 - 5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 765 kJ / 2 334 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 186,27 g |
Tuky | 138,47 g |
Vláknina | 26,54 g |
Cholesterol | 460 mg |
Sodík | 5,56 g |
Sůl | 13,50 g |
Sacharidy | 44,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na sádle opražíme slaninu. Cibuli nakrájíme na malé kostičky a vhodíme ji na rozpečený špek a orestujeme do zlatova. Přidáme česnek.
Krok 2: Mezitím si pokrájíme maso na kostky cca 2 cm a dáme je osmahnout k cibulce. Až se maso zatáhne, přidáme houby. Osolíme a opepříme.
Krok 3: Přisypeme červenou papriku a přidáme nakrájený poličan, rajčatový protlak a přilijeme 2 dcl bílého vína. Přilijeme cca 1 litr vody, přidáme vymačkané a na drobno nasekané zelí a necháme vše vařit na mírném ohni. Po 20 minutách přidáme tymián a chilli.
Krok 4: Zamícháme, a na nejmírnějším plameni za občasného míchání a mírného přilévání vody necháme probublávat tak dlouho, než maso zcela změkne. Toto může trvat několik hodin.
Krok 5: Hlídáme, mícháme a podléváme. Guláš se nemusí zahušťovat a díky houbám má krásnou hnědou barvu. Po uvaření dosolíme dle chuti a podáváme s maďarskými langoši.
Zveřejněno 12. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Guláš koňského handlíře Körtésze aneb Koňský guláš se zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0m8V
Moje poznámka
Guláš koňského handlíře Körtésze aneb Koňský guláš se zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0m8V
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 8 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno před 17 hodinami
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno před 18 hodinami
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svíčková na smetaně
Pozde před 8 minutami
Hovězí na pepři
Pozde před 9 minutami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 31 minutami
Francouzské brambory
jjj82 před 53 minutami
Mleté maso s rýží a rajčaty z jedné pánve
Uttinka před 1 hodinou
Obyčejný hrnkový chleba
Lucie Hertlova před 1 hodinou
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
essinKa před 4 hodinami
Aljašská treska s koprovou omáčkou
ZboSy před 4 hodinami
Vaječný salát s řapíkatým celerem
ZboSy před 4 hodinami
Dietni segedinska polevka
Kajkajak před 4 hodinami
Tématické fráze:
guláš z koňského masa,
koňský guláš,
koňské maso zelí příprava,
gulaš zkonskeho masa,
gulas se zelim,
prvorepublikový guláš,
recept na hnědé zelí,
guláš s konˇského masa,
guláš se se zelím,
guláš ze zelím,
guláš z konskího masa,
poličan konske maso,
konské maso guláš,
konske maso se zelim,
goláš z koňského masa,
jak udelat hnedou barvu gulase,
gulaš s konskeho masa,
kuřeci gulaš se zelim,
co dělal handlíř
Suroviny:
maso koňské,
slanina,
poličan,
česnek,
víno bílé,
cibule,
houby,
zelí kysané,
tymián,
pepř,
paprika sušená sladká,
protlak rajčatový,
sůl,
sádlo,
chilli
Komentáře (5)
dávám bodíky