Bramboráky
Kdo by neznal tradiční bramboráky? Do červena vypečené, do daleka vonící kmínem, česnekem a majoránkou! Klasika z několika málo surovin, která patří k levným lidovým pokrmům našich babiček a my se k ní stále rádi vracíme.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 139 kJ / 511 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,11 g |
Tuky | 8,89 g |
Vláknina | 15,17 g |
Cholesterol | 262 mg |
Sodík | 153 mg |
Sůl | 0,26 g |
Sacharidy | 81,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Stroužky česneku oloupeme a utřeme.
Krok 2: Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Pokud pustí hodně vody, část jí odlijeme.
Krok 3: Ve vhodné míse brambory smícháme s vajíčkem, rozetřeným česnekem a trochou mléka, přidáme majoránku, drcený kmín a sůl.
Krok 4: Je-li třeba, můžeme ještě lehce zahustit moukou.
Krok 5: Bramboráky smažíme z obou stran dočervena, na pánvi s rozehřátým olejem.
Zveřejněno 4. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramboráky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Byk
Moje poznámka
Bramboráky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Byk
Nejnovější recepty
Kuřecí prso, pečený květák s parmazánem. Vhodné pro diabetiky
Přidáno před 2 hodinami
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno 15. 5. 2025 10:13
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno 15. 5. 2025 08:55
Bramborové pyré se šafránem, vepřová panenka s omáčkou ze sušených rajčat a švestek
Přidáno 14. 5. 2025 18:09
Dušená mrkev s medailonky z panenky
Přidáno 14. 5. 2025 12:59
Jednoduché rizoto s mletým masem
Přidáno 14. 5. 2025 12:27
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Třeboňské kapří hranolky
Polivkova před 1 minutou
Trdelník...maxi
veverka30 před 53 minutami
Kapustová polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Kedlubnová polévka s vejcem
Sylvicka před 1 hodinou
Špagety à la carbonara
Alenas23 před 2 hodinami
Ředkvičky na smetaně
Carlosss40 před 4 hodinami
Bramboračka č. 3
vakl1 před 4 hodinami
Nejlepší špenát
Danavoldrichova před 4 hodinami
Přílohový salát z opečených brambor
RadkaD. před 5 hodinami
Nakládané vepřové řízky
RadkaD. před 5 hodinami
Tématické fráze:
bramboraky,
bramboráky,
bramboráky recept,
bramboráky recept,
bramborak,
bramborak,
recept na bramboráky,
recept na bramboráky,
recept bramboráky,
recept bramboráky,
bramborák recept,
bramborák recept,
testo na bramboraky,
recept bramborák,
recept bramborák,
těsto na bramborák,
recept na bramborak,
recept na bramborák,
domácí bramborák,
recepty na domácí bramboráky
Suroviny:
brambory,
česnek,
mléko,
mouka polohrubá,
vejce,
majoránka,
kmín drcený,
sůl,
olej
Komentáře (101)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
na to kolečko s malými dírkami a je to tak fajn.
Děkuji Lucie Kopecká
Samozřejmě si,a pokud je přidám slaninku nebo nějaký ten nadrobno nakrájený salámek, špekáček.
Placičky smažím na sádle malé, aby byly pěkně křupavé. Je to mňamka.
Dobrů chuťku přeji vážení.
My tam pridavamee strouhanku skuste to taky budou krupave
akorát bych to udělala víc(mnohem víc)konkrétnější
ale jinak
míša:
mám velkou chut,takže si je jdu udělat Mnam
přidávám další bod
Existuje odrůda brambor která po nastruhání nemění barvu. jméno nevím. možná někdo ví? koupil jsem je v Hrabyni z vlečky.