Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 980 kJ / 951 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,86 g |
Tuky | 39,85 g |
Vláknina | 4,80 g |
Cholesterol | 262 mg |
Sodík | 493 mg |
Sůl | 1,10 g |
Sacharidy | 20,57 g |
Postup přípravy
Mezitím maso obalíme v hladké mouce, vložíme na cibuli do hrnce, orestujeme ze všech stran a přidáme rajský protlak. Krok 3: Když se mouka začne přichytávat ke dnu hrnce, podlijeme pivem, které necháme z velké části odpařit, přidáme francouzskou hořčici, podlijeme vývarem a dáme do trouby vyhřáté na 160°C, pečeme asi 2,5-3 hodiny za občasného promíchání a podlití výpeku vývarem či vodou.
Dochutíme dle své chuti solí či pepřem.
Zveřejněno 4. 4. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Líčka na hořčici
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rv1W
Moje poznámka
Líčka na hořčici
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rv1W
Nejnovější recepty
Lilkové placičky s mozzarellou
Přidáno před 7 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně se švestkami
Přidáno před 14 hodinami
Avokádová pomazánka
Přidáno 21. 8. 2025 18:02:02
Belgické vafle
Přidáno 21. 8. 2025 12:30:38
Americké cookies s borůvkami
Přidáno 21. 8. 2025 09:05:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na paprice
Aztec před 2 hodinami
Vepřové s rýží z jednoho pekáčku
Sahula před 4 hodinami
Linecký koláč s tvarohem
Zbynek Hladik před 4 hodinami
Cuketové karbanátky s hermelínem
rejt9 před 5 hodinami
Čočka na kyselo
nowaja před 5 hodinami
De Sousa: dort s kokosovým mlékem
Matea před 5 hodinami
Katův šleh po mém
tomanpetr1 před 6 hodinami
Vepřové maso na mrkvi
Spidan75 před 6 hodinami
Broskvový džem
Annanas před 6 hodinami
Červená řepa
radbastim před 8 hodinami
Tématické fráze:
licka,
licka na horcici,
licka recept,
recept na licka,
hovězí líčka na hořčici,
recept licka,
z čeho jsou hovězí líčka,
co jsou licka,
membrána hovezich licek,
lička z čeho jsou,
s čeho jsou hovězí líčka,
hovězí líčka na pivu a hořčici,
recepty líčka,
líčka v na hořčici,
líčka na na hořčici,
líčka s hořčici,
tecepty z licek,
hovězí líčka na pive světlo,
obsah tuku v hovězích líčkách,
hovězí líčka top recepty
Suroviny:
líčka hovězí,
sůl,
pepř,
hořčice plnotučná,
mouka hladká,
sádlo,
cibule,
pivo černé,
protlak rajčatový,
hořčice francouzská,
vývar masový
Komentáře (18)
U nás má líčka jen jeden řezník, mražená. Možná jsou už předem očištěná, žádný tuk a blány na nich nejsou. Jen krásné kližnaté maso. Ale jsou o dost dražší než běžná kližka, což mi docela vadí.
Většinou líčka z jedné strany pokrývá silnější vrstva tuku. Nic moc vábného, tuk je však zároveň, jak známo, nositelem chuti. To, zda membránu ponechat, nebo odstranit, je tedy čistě na vás a vašich jazýčcích.
...takže nevím, co je vám na zbavování tuku nejasné. Kdybyste měl doma mého muže, pochopil byste proč každou byť i sebemenší vrstvu tuku musím odstranit. V případě včerejších líček se mi to stalo poprve, nikdy tam tuková vrstva nebyla tak velká jako nyní
ivulinka: pěkný recept, jako vždy - lákavě nafoceno
Jaképa zbavování tuku..., jakápa samá blána?
Donesu domů, promnu pod vodovodou a uvařím čeho si mančaft žádá
Myslíte že si vymýšlím?
No, pokud ale by se někomu z přiloženého obrázku neudělalo dobře, tak vymažu