Honzova kuřecí játrová paštika
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 694 kJ / 2 317 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 302,04 g |
Tuky | 58,82 g |
Vláknina | 11,15 g |
Cholesterol | 5,25 g |
Sodík | 1,90 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 140,24 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí maso uvaříme doměkka a jemně je usekáme.
Krok 2: Pak buď umeleme nebo jemně rozsekáme játra, přidáme strouhanku ve vodě namočenou a vymačkanou, špetku paštikového koření, utřený česnek, majoránku, strouhanou citrónovou kůru, a strouhanou, na troše sádla osmahnutou cibuli. Směs osolíme, rozředíme podle potřeby buď vývarem nebo vejcem a dáme vařit do máslem vymazané formy na jednu hodinu do páry.
Krok 3: Podáváme se salátem a pečivem. Hotovou paštiku můžeme ozdobit aspikem.
Zveřejněno 7. 10. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Honzova kuřecí játrová paštika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yOYE
Moje poznámka
Honzova kuřecí játrová paštika
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yOYE
Nejnovější recepty
Křupavé cuketové řízečky
Přidáno před 8 hodinami
Cuketový wrap
Přidáno před 10 hodinami
Jogurtový koláč se zakysanou smetanou
Přidáno před 23 hodinami
Švestkový džem
Přidáno 16. 8. 2025 11:01:02
Mrkvovo-jablečné muffiny bez přidaného cukru
Přidáno 16. 8. 2025 07:12:46
Pudinkové BeBe řezy
Přidáno 16. 8. 2025 05:02:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ostružinový džem
ivona.gresova@seznam.cz před 48 minutami
Plněné papričky podle mé babičky
k.chytka@gmail.com před 1 hodinou
Provensálská vepřová kýta
E. J. K. před 1 hodinou
Staročeský bedlový kuba
NIDEC před 2 hodinami
Zapečené brambory s patizonem
Kohykovci před 3 hodinami
Výborný banana bread
formankovaadel před 5 hodinami
Tvarohová náplň (nádivka)
JanaBerckova před 5 hodinami
Zvláčněná Koka buchta
formankovaadel před 5 hodinami
Makové řezy s blumami a zapečeným sněhem
Alamatej před 5 hodinami
Brambory zapečené s tvarohem
Kava 2 před 6 hodinami
Tématické fráze:
játrová paštika z kuřecích jater podle ládi hrušky,
kuřecí paštika ládi hrušky,
kuřecí játrová domácí paštika recepty,
kuřecí paštika ládi hrušky,
játrová paštika ládi hrušky,
játrová paštika láďa hruška,
paštika bez pečení,
kuřecí játrová paštika recept,
játrová paštika z kuřecí,
recept na kuřecí játrovou paštiku,
kuřecí paštika,
kuřecí játrová paštika,
kuřecí játrová paštika,
paštika z kuřecích jater od ládi hrušky,
domácí játrová paštika s kuřecího masa,
játrová paštika z kuřecích jater,
pastika z varenych kurecich jater,
nejlepsi pastiky,
jak rozředit domácí paštiku,
nejlepší játrová domácí paštika podle ládi hrušky
Suroviny:
maso kuřecí,
játra kuřecí,
strouhanka,
koření paštikové,
česnek,
majoránka,
citron,
cibule,
vývar masový,
sádlo,
majoránka,
bobkový list,
tymián,
bazalka čerstvá,
pepř bílý,
koření hřebíček,
rozmarýn,
ořech muškátový,
květ muškátový
Komentáře (3)
No, možná jsem to níže blbě napsal, nechme to prosím bejt...
Od té doby co máme mrazáky, tak dělám paštiky bez pečení v lázni (a bez strouhanky) a zpravidla tehdy, když je dostatek základní suroviny: "obíračka" např. ze skeletů po uvaření vývaru kterého dělám hafo do foroty
...ale koření používáme dost podobné, že:http://www.toprecepty.cz/recept/40869-pastikove-ko...
Ale notááák... Vařit nejdražší (netvrdím, že nejlepší) ptačí maso do paštiky?
Rozhodně netrpím syndromem lakomé Barky, ale tady bych si nechal koleno vrtat... Obě!