Velikonoční nádivka (hlavička) - klasika z jizerskokrkonošské oblasti
Tradiční velikonoční nádivka by měla být podle tradic prvním jídlem po čtyřicetidenním půstu, proto má být vydatná a sytá. Několik druhů masa nakrájeného na kostičky, vajíčka a čerstvé bylinky, to vše najdeme v této nádivce.
Suroviny pro 10 porcí
10porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 445 kJ / 3 931 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 275,18 g |
Tuky | 162,56 g |
Vláknina | 25,00 g |
Cholesterol | 2,05 g |
Sodík | 7,12 g |
Sůl | 16,73 g |
Sacharidy | 329,20 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 8. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční nádivka (hlavička) - klasika z jizerskokrkonošské oblasti
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q1O0
Moje poznámka
Velikonoční nádivka (hlavička) - klasika z jizerskokrkonošské oblasti
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q1O0
Nejnovější recepty
Pečené kuře na paprice
Přidáno před 1 hodinou
Zelí s vepřovým masem
Přidáno před 10 hodinami
Pomazánka z červené řepy
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí orzo
Přidáno 4. 9. 2025 06:01:01
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:18:50
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:14:53
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Helenské rohlíky
Tynaja před 1 hodinou
Zeleninové lečo na zimu
janatka před 2 hodinami
Segedínský guláš
Kajkajak před 7 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
Mistrova před 10 hodinami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
LucieZKoprivnice před 13 hodinami
Povidla pečená v troubě
Zuza1985 před 14 hodinami
Kedlubnová nebo květáková mléčná polévka
Kajkajak před 14 hodinami
Krůtí roštěná
Diviska87 před 14 hodinami
Rajčatový protlak
douver před 15 hodinami
Tématické fráze:
velikonoční nádivka bez masa,
velikonoční nádivka s kopřivami,
recept na velikonocni nadivku,
velikonoční nádivka recept,
velikonoční nádivka,
velikonoční nádivka-hlavička,
velikonoční nádivka s kopřivama,
recept velikonoční nádivka,
nádivka s kopřivama,
velikonočníhlavička,
velikonočn nádivka,
velikonocni nadivka s kvasnicemi,
kynuta velikonocni nadivka,
klasická velikonoční nádivka,
velikonoční nádivka kynutá,
sváteční nádivka,
klasická nádivka,
kuzleci maso recepty,
velikonocni hlavicka-recept,
kůzlečí maso
Suroviny:
plecko vepřové,
bůček uzený,
maso kuřecí,
pepř,
koření nové koření,
bobkový list,
tymián,
rozmarýn,
rohlík,
sůl,
pepř mletý,
ořech muškátový,
vejce,
pažitka,
petrželka,
libeček,
kopřivy,
česnek,
houby,
máslo,
strouhanka
Komentáře (44)
A taky bych řekla,že je to krajem na jakou jsou lidi zvyklí
Máš dvě možnosti - na pomalý přes noc těch 8 hodin, na rychlý stačí 4-5 hodin,osbně radši dělám přes noc
A jestli nevyhrajete, nevěděj, jak má chutnat a vypadat správná hlavička/nádivka
Priznam se, ze takto samostatnou nadivku jsem ještě snad nedělala, nadivala jsem jen kure jednoduchou nadivkou z rohliku, vajec a kopriv. A i to je vynikajici
Jinak nejlepší ale je vařit to v Pomalém hrnci
Dekuji.
konec dobrý, všechno dobré
Ladi, děkuji ti za recept
právem jsi s tímto receptem excelovala na soutěži