Pohankové brambory
Oreganem, koprem a česnekem vonící brambory s pohankou podáváme jako samostatný bezmasý pokrm. Nebo se mohou stát nevšední přílohou k připravenému masu - je jen na vás, jakým způsobem si na tomto jídle pochutnáte.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 323 kJ / 77 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,66 g |
| Tuky | 0,28 g |
| Vláknina | 8,12 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 11 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 14,70 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 1. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pohankové brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YWOW
Moje poznámka
Pohankové brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YWOW
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 14 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 17 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 18 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 20 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka III
Marcela.Ma. před 5 minutami
Kapří hranolky
loing před 9 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 9 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 9 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 9 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 10 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 11 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 11 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 11 hodinami
Tématické fráze:
pohanka recepty výborné,
pohanka,
pohánka recepty,
pohankový kontrabáš,
recepty výborné z pohanky,
pohanka s bramborem,
pohankový bramborák,
zapecena pohanka s bramborem,
nezbytková strava,
pohankové recepty,
recepty z pohánky,
pohankové bramboráky,
recept z pohánky,
zapečené brambory s pohankou,
pohanka s bramborama,
pohanka neloupaná recepty,
jak se vaři pohanka,
recepty pohanka,
nezbytkové potraviny,
pohanková jídla
Suroviny:
brambory,
pohanka,
česnek,
cibule,
koření oregáno,
kmín drcený,
kopr,
petržel,
máslo,
sůl
Komentáře (23)
V sámošce jsem impulzivně koupil pohanku, sto let jsem ji nejedl a v podvědomí měl, že je zdravá. No ale co s ní? Juknu na Toprecepty, hledal vzhledem na můj amatérismus jednoduchý recept a voilà.
Povedlo se, ještě budu hledat pro mně typickou cestu pokus-omyl abych našel v některém aspektu trochu výraznější chuť - jaká by měla být to zatím nevím, musím si spálit prsty abych na to přišel :)
Magdalenko pohanka má divnou chuť - tak ji nevyhazuj a uprav podle mně.
Zizalo, kdyby jsi koupila neloupanou - tak ji asi s těma slupkama nesníš. Snad se neloupaná ani neprodává. Ale prodávají se zvlášť slupky, které jsou výborné na čaj (nutno 3 min. povařit), protože obsahují nejvíce rutinu a taky do polštáře proti bolení krční páteře.
Ahoj
Ďakujem za rady, zajtra si ju kúpim.
Magdalenka, pohánka sa nevarí. Nasypeš do misky alebo kastróla, zaleješ vriacou vodou asi 1-2 cm nad pohánku, zakryješ, uložíš do perín a necháš 30 minút tak. Potom vyberieš, pohánka je krásne mäkká.