Krkovička v cibulovo smetanové omáčce
Kousky krkovičky podušené na pořádné dávce cibule s hořčicí a česnekem jsou krásně křehké. Šťáva je zjemněná smetanou, díky čemuž vznikne jemná cibulovo-hořčičná omáčka. Pokrm, který je výborný s knedlíkem či těstovinami.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 225 kJ / 1 249 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 101,14 g |
| Tuky | 76,83 g |
| Vláknina | 15,08 g |
| Cholesterol | 288 mg |
| Sodík | 1,24 g |
| Sůl | 2,90 g |
| Sacharidy | 34,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso očistíme, okrájíme prorostlá místa a nakrájíme na kostky. Osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Krok 3: V kastrole na středním ohni rozehřejeme máslo a olej a nejméně 15-20 minut na něm restujeme cibuli dohněda.
Krok 4: Přidáme připravené kostky masa a ze všech stran je dozlatova opečeme.
Krok 5: Podlijeme trochou vývaru. Přidáme hořčici a prolisovaný česnek. Promícháme. Nejlepší je, pokud necháme maso lehce přichytnout ke dnu kastrolu a poté jej pravidelně po troškách podléváme malým množstvím vody nebo mléka. Takto dusíme asi 1 hodinu.
Krok 6: Jakmile je maso měkké, přilejeme smetanu a přivedeme omáčku k varu. V tuto chvíli zahustíme rozmíchanou záklechtkou z mouky a vody (či mléka). Vlijeme do omáčky a necháme asi 15 minut pozvolna provařit.
Krok 7: Na závěr dochutíme solí, pepřem a několika střiky octa podle vlastní chuti.
Krok 8: Posypeme petrželkou nebo pažitkou a podáváme s těstovinami, noky, knedlíky nebo s rýží.
Zveřejněno 22. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkovička v cibulovo smetanové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oZYB
Moje poznámka
Krkovička v cibulovo smetanové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oZYB
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 14 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 14 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 14 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 14 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 15 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 16 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 16 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 17 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 17 hodinami
Tématické fráze:
omáčka z krkovice,
cibulová omáčka se smetanou,
krkovička recepty,
krkovice omacka,
krkovice na smetaně,
omacka ke krkovici,
omáčky z krkovice,
krkovička na smetaně,
omačka z krkovičky,
krkovička,
omáčky z vepřové krkovice,
omáčka z vepřové krkovice,
cibulovo smetanová omáčka,
omacka ke krkovicce,
vepřová krkovička na smetaně,
vepřová krkovice na smetaně,
krkovicka omacka,
cibulová smetanová omáčka,
vepřová krkovice omáčka,
veprova krkovice s omackou
Suroviny:
krkovice vepřová,
cibule,
česnek,
smetana na vaření,
hořčice dijonská,
vývar masový,
mouka hladká,
pepř mletý,
sůl,
olej,
máslo,
mléko,
ocet,
petrželka zelená
Komentáře (30)
Namočila jsem ještě HRST sušených HUB do teplého mléka na hodinku a dala to do omáčky, udělalo jí to ještě zajímavější.