Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pohanka zapečená se zeleninou

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lucasinka Lucasinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 138 kJ /
272 kcal
Bílkoviny19,54 g
Tuky15,33 g
Vláknina5,37 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 246 mg
Sůl0,52 g
Sacharidy12,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pohanku zalijeme horkou vodou a nechame 15 minut prikryte odstat. Krok 2: Zeleninu (salotku, mrkev, papriku, kukurice) pokrajime na libovolne kousky a rychle osmahneme na kousku masla. Primichame k pohance, pridame nasekane bylinky, cesnek, dochutime soli, peprem a chilli a poradne promichame. Krok 3: Prendame do zapekaci misky, vse zalijeme rozslehanymi vajicky a posypeme syrem. Krok 4: Peceme ve vyhrate troube na 200 stupnu do zhnednuti.

Zveřejněno 29. 4. 2010

Poznámka autorky Lucasinka

Pohanku nikdy nezalivame varici vodou - jiz pri 60 stupnich ztraci rutin, ktery je pro telo dulezity.

Zeleninu, koreni i bylinky je mozne volit podle rocniho obdobi - mely by byt cerstve.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GR4y

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GR4y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

dagmara49: to si pletete s jáhly, tam je třeba 3x až 4x spařit a slévat :-) jinak děkuji za recept, dnes zkusím :-) a bodík hore :-) :yes: :-K

pohanku zásadně nevařit!! opravdu ztrácí důležitý rutin..máš-li čas, jen ji propláchni a potom namoč do vody..během pár hodin se krásně rozvine a potom jen osmahni zeleninku s bylinkama a smíchej dohromady!!! přeji dobrou chuť

dagmara49: to není o ztrátě hořkosti, ale proto, že to stačí, aby se pohanka dala konzumovat

dagmara49: Ohledne spareni kvuli ztrate horkosti vim jen o jahlach, u kterych je to skutecne potreba a nejlepe opakovane. Ale u pohanky to slysim prvne

A proč se tedy všude píše že se má pohanka spařit vařící vodou aby se ztratila hořkost?

Pokud by se pohanka sparila vodou teplejsi nez 60 stupnu a pote se jeste pekla, rutin by se znicil uplne. Setrnejsi pripravou se rutin uchova a pri peceni se sice cast rutinu znici, ale cast se zachova. Samozrejme jsou i setrnejsi zpusoby pripravy nez je peceni, ale i ta trocha rutinu, ktery se zachova, telicku prospeje :-K

Zoznamujem sa bližšie s pohánkou, takže všetky recepty s ňou vítam. Oceňujem bodom.
Zaujala ma veta, že sa rutín ničí vysokou teplotou. Ale pri pečení je predsa teplota 200 stupňov...

Petrzelko, pohanka podporuje pruznost cev, bojuje s krecovymi zilami a take pomaha regenerovat jatra. Je to vyborna a moc zdrava obilnina, takze ji urcite vyzkousej :-D

Pohanka je prý moc zdravá na žíly/snad se nepletu/:-8,proto je dobře,že tady těchto receptů přibývá:-K,zasloužíš si bodíka:yes:

:-* pohanka :yes:

Miluju pohanku :-p:yes:

Tejajko a Lucinko, dekuji, ja jsem vazne blba,co? :-8:-D Ja prave pohanku taky jednou zkousela, a chutnala tak nijako, ale tohle vypada moc dobre, takze zkusim, dekuji vam devcatka :-K

Socatko koupila jsem ji v Tescu ve 300 g pytlicku. Jmenuje se to tu Sweet Shallots a jsou to takove malinke cibulky :-D
Tejajo, musela jsem se hodne premlouvat abych to vyzkousela, protoze jsem pohanku jedla jednou a nebyla to dobra zkusenost. Ale odvaha za to stala, protoze tohle mi fakt moc chutnalo :-D

Lucka, pochvala a veľký bodisko za pohánku :-D:yes::yes::yes:

socinko, šalotka je druh cibule, oproti klasickej cibuli je menej štipľavá, jej lupene sú troška fialkasté. Používa sa hlavne v studenej kuchyni, ale aj na varenie je výborná.
Pozri .
http://www.agroserver.sk/news/polnohospodarstvo-ci...

Tématické fráze:
pohanka recepty výborné, pohanka recepty, pohanka se zeleninou, pohanka, zapečená pohanka, recepty z pohanky lámanky, pohanka a její účinky na zdraví, recepty pohanka, pohanka zapečená, zapékaná pohanka se zeleninou, pohanka recept, recepty z pohanky, pohanka v kuchyni, recept pohanka, pokrmy z pohanky recepty, zapečená pohanka recepty, pohanka vaření, recepty na pohanku, zapečená pohanka s tofu, pohanka se zeleninou recepty

Suroviny:
pohanka, voda, česnek, bylinky, cibule šalotka, mrkev, paprika čerstvá červená, kukuřice, vejce, sýr mozzarella, sůl, pepř, chilli

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu