Suroviny
Porce: 2 - 4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 192 kJ / 285 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,86 g |
| Tuky | 3,80 g |
| Vláknina | 24,90 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 506 mg |
| Sůl | 1,21 g |
| Sacharidy | 25,36 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu očistíme dle našich zvyklostí, chřest pečlivě oloupeme. Brokolici dáme vařit do slané vody téměř do měkka. Chřest vaříme asi 15 min. ve slané vodě s lžičkou cukru. Ještě za horka jej poklademe kousky másla a udržujeme v teple.
Krok 2: Mrkev, pórek, ředkvičky nakrájíme na plátky a orestujeme na oleji, pak podlijeme rozpuštěným bujónem a dusíme.
Krok 3: Zvlášť si na másle podusíme žampiony s kmínem a malinko osolíme.
Krok 4: Houby smícháme s již měkkou zeleninou a promícháme i s brokolicí.
Krok 5: Na talíř pak dáme zeleninovou směs s houbami, chřest a celé hojně posypeme petrželkou.
Jako příloha – brambory.
Jako příloha – brambory.
Zveřejněno 20. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pestrý zeleninový talíř
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y9lR
Moje poznámka
Pestrý zeleninový talíř
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y9lR
Nejnovější recepty
Vanilkové pralinky
Přidáno před 3 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 6 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 7 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 10 hodinami
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 12 hodinami
Vánoční oplatky
Přidáno 17. 12. 2025 13:26:45
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 11 minutami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 14 minutami
Plněný Hermelín s pivní omáčkou a bramborem
Sahula před 19 minutami
Babiččina čočková polévka
pesmax před 51 minutami
Bramboráky
jahodp před 1 hodinou
Zapečené vepřové plátky
jahodp před 1 hodinou
Kilimandžáro
jahodp před 1 hodinou
BeBe střecha
jahodp před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
jahodp před 1 hodinou
Vídeňské brambory
poirotka před 2 hodinami
Tématické fráze:
jak udělat obložené talíře,
oblozeny talir,
zdobení zeleninou,
zdobeni taliru,
jak nazdobit talíř,
jak nazdobit obložený talíř,
jak naaranžovat zeleninu,
obložený talíř recept,
slaný obložený talíř,
obložený talíř inspirace,
obložený talíř zeleninou,
obložený talíř se zeleninou,
slané talíře,
jak nazdobit zeleninu,
zdobeni zeleninovych taliru,
obložené talíře se zeleninou,
zleninovy talir,
jak nazdobit oběd se zeleninou,
slane oblozene talire,
obložene talíře zelenina
Suroviny:
brokolice,
chřest,
mrkev,
pórek,
ředkvičky,
žampióny,
bujón,
sůl,
pepř bílý,
kmín drcený,
petrželka zelená,
omáčka chilli,
omáčka sojová,
máslo,
olej,
voda,
cukr
Komentáře (13)