

Pikantní polévka s chilli a rýží
Suroviny 6-8 porcí
- 2 větší brambory
- 2 cibule (červená+žlutá)
- 2 kostky zeleninového bujonu
- 1 hrst rýže
- 1 mrkev
- olej
- 1 mražená směs „Romanesco“ od Findus
- Chilli paprička
- 4 stroužky česneku
Postup přípravy receptu
Na oleji orestujeme do zlata na jemno nakrájenou žlutou cibuli. Přidáme na plátky nakrájené stroužky česneku. Rozdrobíme kostky bujonu a zalijeme horkou vodou cca 2 litry.
Na malé kousky nakrájené brambory a mrkev přidáme společně s nakrájenou červenou cibulí a necháme provařit. Za občasného míchání přidáme hrst nevařené rýže a obsah sáčku zeleninové směsi „Romanesco“ od Findusu a vaříme na mírném ohni do změknutí.
Na závěr do polévky nasekáme velmi malou chilli papričku. Polévku nezahušťujeme. Dochutíme lahodně chutnající pikantní polévku dle potřeby ještě solí a podáváme nejen po flámu.
Poznámka od kuchařky
Další nápad a jak řekl syn - "tak ta je fakt hustá" !