Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nádivka velikonoční

Velikonoční nádivka je jeden z tradičních jarních pokrmů. Recepty na ni si uschováváme na památku jako poklad od našich babiček. Nádivka po upečení příjemně voní kořením a uzeným masem. Je plná vajec a nasekaných mladých kopřiv.

Hodnocení receptu je 5,0 (55×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 75 min

100 min (25 min příprava + 75 min tepelná úprava)

5. 3. 2010 12:04

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie13 111 kJ / 3 134 kcal
Bílkoviny228,64 g
Tuky244,08 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 2,59 g
Sodík 7,98 g
Sůl18,43 g
Sacharidy5,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Toto je recept po mé babičce, možná je tu už takový, pak se omlouvám, jsem tu nová. U nás se tato nádivka dělá každé Velikonoce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Simona Skolakova Simona Skolakova

31. 3. 2018 12:29

Letos jsem si vybrala tuto velikonoční nádivku a zaslouží si pochvalu:yes:přidala jsem fotečky;-)bohužel kopřivy letos u nás nemáme,tak musela být jen s petrželovou natí;-)

Palecek Palecek

30. 3. 2018 08:11

Mňam! To vypadá opravdu skvěle. jdu pro kopřivy a hned to vyzkouším, když už jsou ty velikonoce. :-K:yes:

marie

5. 4. 2015 15:20

Dobrý den, tak jsem si tady od vás opsala nádivku a dnes jsem jí dělala.Musím tedy napsat že se mi povedla a hlavně že je výborná.:yes:

mikina12

5. 4. 2015 13:42

Nádívka vypadá moc dobře. :-)mikina12

karolina

31. 3. 2015 17:20

já dávám ještě porek tady to nikde nečtu vy ho nedávate

1974andrea 1974andrea

26. 3. 2013 12:36

Václav:Tak naopak u nás na Plzeňsku je to velmi známá bylinka, která nesmí v nádivce chybět. Ovšem říká se jí KONDRHEL ( ne kontryhel) a je to popenec z čeledi hluchavkovitých nikoli rozrazil.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Popenec
Kontryhel je úplně jiná bylina, která se rozhodně čerstvá nekonzumuje http://cs.wikipedia.org/wiki/Kontryhel_obecn%C3%BD

Václav

26. 3. 2013 11:40

Se zájmem si pročítám vaše příspěvky. Velice rád vařím, ale protože žiju sám, vařím si jen velmi jednoduchá jídla. Nádivku jsem ještě nikdy nedělal,vždy mi ji někdo udělá, ale rád si pročítám recepty. Zjistil jsem, že do nádivky se dává "zelené" různého druhu. Shoda existuje na kontryhelu. Na mé velké zahradě je ho plno, ale, zjistil jsem, že na Plzeňsku hospodyňky kontryhel moc neznají a za kontryhel považují jinou rostlinu, která kvete modře (kontryhel kvete žlutě) a jmenuje se ROZRAZIL PERSKÝ. Je to velice rozšířený plevel, velice aromatický, pokud jej použijete do nádivky, opatrně. Vyzkoušejte, budete spokojeni. Kontryhel nemá žádnou výraznou chuť, s rozrazilem budete spokojeni, mám to vyzkoušené, ale opravdu opatrně. Budu čekat na případnou odpověď. Jak vypadá rozrazil? Zadejte heslo do počítače a vše se dozvíte. Dobrou chuť.

jarka skrobakova

7. 4. 2012 14:04

ta je krásná, vyzkouším, bod+:-)):yes::yes:

senky senky

7. 4. 2012 13:29

Inspirovala jsem se u Tebe ;-) proto bod a přidané foto patří taky Tobě:-K

Vlastimil Mitrovský

21. 4. 2011 09:15

Děláme téměř stejně, pouze z uzeného a přidám kousek droždí a 2 stroužky česneku - to máme od staré tety a po její nádivce jsme se mohli umlátit

scarlet

7. 4. 2010 11:53

:-p:-p:-p:-p:-8:yes::-K

HankaPu HankaPu

6. 4. 2010 11:01

Nádivku dělám úplně stejně, tahle nám chutná nejvíc:yes: tak posílám fotky a samozřejmě i bodík:yes: +

spagetka spagetka

5. 3. 2010 17:35

mangiochemipiace - určitě je dobře, žes ho přidala, u nás se zase tomuto říká hlavička a dělá se z vícero druhů mas, proto je nádhera,že si každý může vybrat,:yes::yes:. Už se strašně těším, až to budu moci upéci, jen nevím, jestli budou i kopřivy - v nejhorším budou z mrazáku. Každopádně :-p:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: velikonocni nadivka nadivka velikonoční nádivka velikonoční nádivka recept nádivka recept recept na dobrou velikonoční nádivku recept na velikonoční nádivku recept velikonocni nadivka domaci nadivka recept na nádivku velikonoční nádivky velikonoční nádivka.cz recepty velikonoční nádivka kondrhel velokonocni nadivka nádivka velikonoce kondrhel do nádivky velikonocni recepty velikonční nádivka velikonoční nádivka s kopřivou

Suroviny: maso uzené, houska, vejce, tuk hera, sůl, pepř mletý, majoránka, zázvor mletý, ořech muškátový, květ muškátový, kopřivy, vývar z uzeného masa, tuk

TopRecepty.cz

Nádivka velikonoční

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A6mz