Nádivka velikonoční
Velikonoční nádivka je jeden z tradičních jarních pokrmů. Recepty na ni si uschováváme na památku jako poklad od našich babiček. Nádivka po upečení příjemně voní kořením a uzeným masem. Je plná vajec a nasekaných mladých kopřiv.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 13 111 kJ / 3 134 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 228,64 g |
Tuky | 244,08 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 2,59 g |
Sodík | 7,98 g |
Sůl | 18,43 g |
Sacharidy | 5,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Toto je recept po mé babičce, možná je tu už takový, pak se omlouvám, jsem tu nová. U nás se tato nádivka dělá každé Velikonoce.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 3. 2018 12:29
Letos jsem si vybrala tuto velikonoční nádivku a zaslouží si pochvalupřidala jsem fotečkybohužel kopřivy letos u nás nemáme,tak musela být jen s petrželovou natí
30. 3. 2018 08:11
Mňam! To vypadá opravdu skvěle. jdu pro kopřivy a hned to vyzkouším, když už jsou ty velikonoce.
5. 4. 2015 15:20
Dobrý den, tak jsem si tady od vás opsala nádivku a dnes jsem jí dělala.Musím tedy napsat že se mi povedla a hlavně že je výborná.
5. 4. 2015 13:42
Nádívka vypadá moc dobře. mikina12
31. 3. 2015 17:20
já dávám ještě porek tady to nikde nečtu vy ho nedávate
26. 3. 2013 12:36
Václav:Tak naopak u nás na Plzeňsku je to velmi známá bylinka, která nesmí v nádivce chybět. Ovšem říká se jí KONDRHEL ( ne kontryhel) a je to popenec z čeledi hluchavkovitých nikoli rozrazil.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Popenec
Kontryhel je úplně jiná bylina, která se rozhodně čerstvá nekonzumuje http://cs.wikipedia.org/wiki/Kontryhel_obecn%C3%BD
http://cs.wikipedia.org/wiki/Popenec
Kontryhel je úplně jiná bylina, která se rozhodně čerstvá nekonzumuje http://cs.wikipedia.org/wiki/Kontryhel_obecn%C3%BD
26. 3. 2013 11:40
Se zájmem si pročítám vaše příspěvky. Velice rád vařím, ale protože žiju sám, vařím si jen velmi jednoduchá jídla. Nádivku jsem ještě nikdy nedělal,vždy mi ji někdo udělá, ale rád si pročítám recepty. Zjistil jsem, že do nádivky se dává "zelené" různého druhu. Shoda existuje na kontryhelu. Na mé velké zahradě je ho plno, ale, zjistil jsem, že na Plzeňsku hospodyňky kontryhel moc neznají a za kontryhel považují jinou rostlinu, která kvete modře (kontryhel kvete žlutě) a jmenuje se ROZRAZIL PERSKÝ. Je to velice rozšířený plevel, velice aromatický, pokud jej použijete do nádivky, opatrně. Vyzkoušejte, budete spokojeni. Kontryhel nemá žádnou výraznou chuť, s rozrazilem budete spokojeni, mám to vyzkoušené, ale opravdu opatrně. Budu čekat na případnou odpověď. Jak vypadá rozrazil? Zadejte heslo do počítače a vše se dozvíte. Dobrou chuť.
7. 4. 2012 14:04
ta je krásná, vyzkouším, bod+
7. 4. 2012 13:29
Inspirovala jsem se u Tebe proto bod a přidané foto patří taky Tobě
21. 4. 2011 09:15
Děláme téměř stejně, pouze z uzeného a přidám kousek droždí a 2 stroužky česneku - to máme od staré tety a po její nádivce jsme se mohli umlátit
7. 4. 2010 11:53
6. 4. 2010 11:01
Nádivku dělám úplně stejně, tahle nám chutná nejvíc tak posílám fotky a samozřejmě i bodík +
5. 3. 2010 17:35
mangiochemipiace - určitě je dobře, žes ho přidala, u nás se zase tomuto říká hlavička a dělá se z vícero druhů mas, proto je nádhera,že si každý může vybrat,. Už se strašně těším, až to budu moci upéci, jen nevím, jestli budou i kopřivy - v nejhorším budou z mrazáku. Každopádně
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno před 3 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno před 4 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 6 hodinami
Křupavé brambory
Přidáno před 9 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 9 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Celerové hranolky z trouby
Tynushka12 uvařila před 2 hodinami
Brokolicovo-sýrové kuličky
Happy.mom uvařila před 2 hodinami
Vepřová kolena pečená
Mazlik123 uvařil před 3 hodinami
Chlupaté noky či knedlíky ze syrových brambor a bez vajíčka
Swarofka uvařila před 3 hodinami
Nejlepší špenát
simei uvařila před 4 hodinami
Kefírová buchta - rychlovka
janatka uvařil před 4 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
Pepynn uvařila před 5 hodinami
Polévka s pohankou a kopřivami
spinner uvařila před 5 hodinami
Boloňské špagety
Jiří Krejča uvařil před 6 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Ellen1 uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zmapovali jsme výhodné velikonoční akce: Vejce se dají sehnat do 4 Kč za kus, máslo za 28,90 Kč a uzené za dvě stovky
Desatero rad na téma Velikonoce: Znáte velikonoční tradice? Poradíme s přípravou výborné nádivky a beránka
Kopřivy mají široké využití v pokrmech lidových i moderních. Víte, jak z nich připravit omeletu či pomazánku?
Další recepty
Tématické fráze: velikonocni nadivka nadivka velikonoční nádivka velikonoční nádivka recept nádivka recept recept na dobrou velikonoční nádivku recept na velikonoční nádivku recept velikonocni nadivka domaci nadivka recept na nádivku velikonoční nádivky velikonoční nádivka.cz recepty velikonoční nádivka kondrhel velokonocni nadivka nádivka velikonoce kondrhel do nádivky velikonocni recepty velikonční nádivka velikonoční nádivka s kopřivou
Suroviny: maso uzené, houska, vejce, tuk hera, sůl, pepř mletý, majoránka, zázvor mletý, ořech muškátový, květ muškátový, kopřivy, vývar z uzeného masa, tuk
Nádivka velikonoční
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A6mz
28 názorů