Nádivka velikonoční
Velikonoční nádivka je jeden z tradičních jarních pokrmů. Recepty na ni si uschováváme na památku jako poklad od našich babiček. Nádivka po upečení příjemně voní kořením a uzeným masem. Je plná vajec a nasekaných mladých kopřiv.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 111 kJ / 3 134 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 228,64 g |
| Tuky | 244,08 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 2,59 g |
| Sodík | 7,98 g |
| Sůl | 18,43 g |
| Sacharidy | 5,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uzené maso uvaříme ve vodě, pak nakrájíme na kostičky a vývar necháme odložený na polití housek.
Krok 2: Změklou Heru a žloutky utřeme, přidáme podle chuti sůl, pepř, rozemnutou majoránku, mletý zázvor, muškátový květ, muškátový oříšek, oprané a najemno nasekané mladé kopřivy.
Krok 3: Postupně přidáváme na kostičky nakrájené housky, poléváme vývarem z uzeného masa a přidáváme i nakrájené uzené maso. Vše promícháme.
Krok 4: Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do hmoty.
Krok 5: Připravenou směs vložíme do vymazaného pekáčku a pečeme dozlatova.
Zveřejněno 5. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nádivka velikonoční
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A6mz
Moje poznámka
Nádivka velikonoční
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A6mz
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 19 hodinami
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 20:28:55
Pohanková kaše s tofu
Přidáno 21. 10. 2025 18:04:03
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 15:33:40
Vanilkový máslový korpus
Přidáno 21. 10. 2025 13:00:02
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno 21. 10. 2025 11:35:44
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybí filé v těstíčku
Sahula před 3 hodinami
Jablečná polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Lasagne se sójovým masem
FranTisket před 8 hodinami
Buchta z jogurtu
iva.satkova před 8 hodinami
Jablkový závin pro chlapy
Noumik před 9 hodinami
Šunkofleky II
Honza62 před 9 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
ZboSy před 9 hodinami
Holandský řízek
Kristina1 před 9 hodinami
Srdíčka na smetaně
brtna před 13 hodinami
Rozstřelení ptáčci z vepřového masa
Martas6 před 13 hodinami
Tématické fráze:
velikonocni nadivka,
nadivka velikonoční,
nádivka,
velikonoční nádivka recept,
nádivka recept,
recept na dobrou velikonoční nádivku,
recept na velikonoční nádivku,
recept velikonocni nadivka,
domaci nadivka,
recept na nádivku,
velikonoční nádivky,
velikonoční nádivka.cz,
recepty velikonoční nádivka,
kondrhel,
velokonocni nadivka,
nádivka velikonoce,
kondrhel do nádivky,
velikonocni recepty,
velikonční nádivka,
velikonoční nádivka s kopřivou
Suroviny:
maso uzené,
houska,
vejce,
tuk hera,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
zázvor mletý,
ořech muškátový,
květ muškátový,
kopřivy,
vývar z uzeného masa,
tuk
Komentáře (42)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
www.toprecepty.cz/tipy-triky/desatero-velikonocni-nadivka-rady-a-tipy-na-jeji-pripravu/#rada-10
Včetně dalších rad pro úspěšnou přípravu velikonoční nádivky. Ať se podaří ;)
www.labuznik.cz/recept/velikonocni-nadivka-po-stopadesate/
https://www.labuznik.cz/recept/velikonocni-nadivka...
http://cs.wikipedia.org/wiki/Popenec
Kontryhel je úplně jiná bylina, která se rozhodně čerstvá nekonzumuje http://cs.wikipedia.org/wiki/Kontryhel_obecn%C3%BD