

Brambory, nejen jako příloha
Suroviny 4 porce
- 12 středně velkých brambor
- 1 menší pórek
- 150 g salámu Gothaj
- kmín
- 1 lžička Vegety
- medvědí česnek
- 3 stroužky česneku
- pažitka
- sůl
Postup přípravy receptu
Brambory si uvaříme ve slupce den předem, aby nám pěkně vychladly.
Na druhý den brambory oloupeme a nakrájíme na půl a na plátky(nebo jak kdo chce), na pánev si dáme tuk a když se dostatečně zahřeje, dáme brambory, osolíme je, pokmínujeme a tak 15 minut restujeme.
Pak přidáme pórek nakrájený na proužky, medvědí česnek a prolisujeme stroužky česneku, promícháme a restujeme dál.
Salám si nastrouháme na větších kapkách struhadla a také přidáme a můžeme dát pažitku, všechno promíchat a podáváme buď samotné, třeba s kefírem, mlékem ap., nebo je podáváme jako přílohu k smaženým, nebo pečeným masům.
Poznámka od kuchařky
Tak sem si dneska vylepšila brambory k vepřovým řízkům Nebaví mě jen tak uvařené a posolené brambory Protože takhle byly velmi chutné, tak se s váma chci podělit.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Brambory, nejen jako příloha
-
Bibi
další ze super nápadů
5.bodík je tu
-
Super nápad.
Nepotřebovala bych k tomu ani ten řízek. A s kefírem no super mňamka
Boďan je tam a ukládám
-
Bibi, vypadá to pěkně a určitě je to dobré.
Uděláme si to taky, posílám 2 bodík
-
Bibi, skvělé!!!
Nám to chutná s grilovanými kotletami.
-
Ách jo, to vypadá tak jedle
Ale když dělám řízky nebo jiné tučné hlavní jídlo, tak jako přílohu volím dietnější formu, aby jsem tomu zdraví tak nedávala na frak.Klidně bych si to dala jako samostatné jídlo.
Vlastně něco velmi podobného děláme např. na večeři. Je to mňamka