Brémský velikonoční chlebíček

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Moučníky , Kynuté 13 názorů

Suroviny

370 g polohrubé mouky
35 g droždí
50 g cukr krupice
200 g másla
125 ml mléka
75 g nasekaných mandlí
125 g kandované citronové kůry
šťáva a kůra z 1 citronu
25 g práškového cukru
1 vanilkový cukr
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin si zaděláme těsto. Buď klasicky v ruce, nebo v pekárně. Pokud je budeme dělat klasicky necháme aspoň 40 minut kynout.

  2. Vymažeme si formu máslem a vysypeme moukou a těsto do ní pěkně uhladíme.

  3. Pečeme do asi 60 minut na 180°C, ale je to individuální, podle trouby, jak která peče, takže vyzkoušíme špejlí. Z tohoto těsta můžeme tvořit i malé velikonoční bochánky.

Poznámka

Zdroj-Svět ženy, ale recept jsem si upravila podle sebe. Nedávala jsem tolik cukru a v receptu je uveden kardamon, který jsem nesehnala, takže jsem ho nedávala. Přidala jsem ale na kousíčky nakrájený, kandovaný barvený ananas.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Brémský velikonoční chlebíček

Tématické fráze: velikonoční chlebíčky biskupský chlebíček velikonoční kandovaný chlebíček velikonoční biskupský chlebíček velikonoce chlebíčky moučník s kandovaného ovoce biskupský chlebíček,kardamon velikonoční chlebíček s kandovaným ovoce. recept velikonocni beranek biskupsky silikon forma chlebíček motýl kandované chlebíčky velikonoční kynutý biskupský chlebíček e -shop velikonoční beránek jako biskupský chlebíček biskupsky chlebicek od markety řecký biskupský chlebíček biskupský chlebíček s mandlemi opečený recept na vafle v silikonové formě biskupský chlebíček kardamon velikonoční recepty ze světa chlebíčky na velikonoce

Zapomněl/a jsem heslo